Urjalan väkiluku tuplaantuu kesäkuukausiksi – Ihmiset hakevat elämyksiä ja rauhaa - Mainos - Aamulehti
MainosUrjala

Urjalan väkiluku tuplaantuu kesäkuukausiksi – Ihmiset hakevat elämyksiä ja rauhaa

Kesäasukkaat kaksinkertaistavat Urjalan asukasluvun lomakaudella. Luonto ja esimerkiksi Nuutajärven Lasikylä sekä historialliset kartanot ovat kokemisen arvoisia elämyksiä.


7.6. 11:35

Nuutajärven lasikylä on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva lasiruukkikylä. Nuutajärven Lasikylässä pääsee tutustumaan miljöön ainutlaatuiseen yli 220-vuotiseen historiaan, kiehtoviin näyttelyihin ja myymälöihin. Paikan päällä pääsee myös seuraamaan lasinpuhallusta.

Urjalan maisemissa kulkeva Väinö Linnan reitti on aikamatka suomalaisen klassikon, Täällä Pohjantähden alla -teoksen maisemiin. Kesän aikana reittiin pääsee tutustumaan myös uuden mobiiliopastuksen avulla.

Pölkinvuoren kasvimaailma ja elämyspuisto hämmästyttää keväisin yli 100 000 sipulikukan puistomaisella metsällä.

Pölkinvuoren kasvimaailmassa pääsee kokemaan kukoistavan metsäpuutarhan, kulkemaan luontopolulla ja ihailemaan maisemia upealla näköalapaikalla keskellä metsää. Paikan päältä löytyy myös grillikota, taimimyymälä sekä viihtyisä kahvila Lasikivi.

Nuutajärven kartanoa remontoidaan. Sen ovet ovat auki myös vierailijoille.

Urjalassa voit yöpyä Metsälinnan kartanossa, Lasikylän kylähotelli Tyynen uniikeissa huoneissa, Pentinkulman motellissa tai vaikkapa Taikayö Camping -leirintäalueella järven rannalla.

Urjalan elämykset kutsuvat

Urjala ja sen vahva historia kartanoineen ja tapahtumineen on vierailun arvoinen kesäkohde vain reilun 40 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta.

Tutustu Urjalaan ja sen tapahtumiin täällä.

Urjalassa vietetään perinteistä kirjallisuustapahtumaa Pentinkulman päiviä 2.–8.8.2021

Nuutajärven Lasikylä palveluineen sopii vierailukohteeksi ryhmille ja yksittäisille kesäkulkijoille.