Valkeakoski on nyt Nysse-kaupunki: hyppää kyytiin, tee hauska päiväretki ja ihastu – meiltä löydät myös ihania kotiosoitteita! - Mainos - Aamulehti
MainosValkeakosken kaupunki

Valkeakoski on nyt Nysse-kaupunki: hyppää kyytiin, tee hauska päiväretki ja ihastu – meiltä löydät myös ihania kotiosoitteita!

Nysse tuo matkalaisen kätevästi Valkeakosken keskustaan, josta pääset helposti moneen kivaan kohteeseen, vaikkapa Mokka-Pirttiin, futismuseoon, riippusilloille, uimarannalle... Tai ota fillari alle ja sukella syvemmälle seikkailuun.

Vietä hauska päivä Valkeakoskella. Nyssellä pääset kätevästi ja edullisesti kaupungin keskustaan, jossa odottaa monta kivaa kohdetta. Tai hei! Lainatkaa fillarit ja löytäkää kiinnostavat virkistysreitit.


7.6. 6:00

Kontio & Parmas -huumorisarjasta tutussa Mokka-Pirtti kahvilassa pääset draamakomedian tunnelmiin ja makumaailmoihin. Bongaa tuttuja esineitä ja testaa vaikka rikospoliisi Auni Parmaksen vihersmoothie tai rikoskomisario Otso Kontion lempileivonnainen eli rähmämunkki.

Kotiin vietäväksi on luvassa Kontio & Parmas -henkisiä matkamuistoja ja Suomen suurimpiin lukeutuvan kakkuleipomon herkkuja. Lisäksi kahvilassa toimii Valkeakosken matkailuinfopiste, josta saat lisää hyviä vinkkejä kesäisen lomapäivän viettoon.

Mokka-Pirtin idyllisessä ympäristössä voi uppoutua osaksi suosittua komediasarjaa. Maista myös sarjasta tutut herkut. Sisustuksesta voi bongata sarjasta tuttuja esineitä ja lavasteita.

Tunnelmoi riippusilloilla kaupungin keskustassa

Lomapäivään yhdistät kätevästi monta mukavaa kohdetta. Tunnelmallinen, keskustaa halkova reilun kolmen kilometrin pituinen riippusiltojen lenkki (katso video) tuo hyvälle mielelle. Valaistu reitti polveilee kauniissa järvimaisemassa.

Keskustan lähes 500 metrin pituisen kanavan kauniit riippusillat kutsuvat kulkemaan elämyksellistä reittiä ja nauttimaan ulkoilmasta.

Viihtyisissä puistoissa ja virkistysalueilla pidät vaikka piknikkiä. Perheen pienimmät viihtyvät lasten liikennepuistossa, joka sekin on ihan kävelymatkan päässä.

Vinkki kesäretkeilijöille: Suomen jalkapallomuseoon on ilmainen sisäänpääsy!

Tuut tuut! Täältä tullaan. Nyt kaikki kurvailemaan Valkeakosken liikennepuistoon.

Polkuautot ja -pyörät odottavat upouudessa liikennepuistossa pieniä polkijoita heti kesäkuun puolivälin jälkeen. Riehakkaaseen päivään sopii aina myös piipahdus uimarannalla.

Retkipäivään kuuluu auringonotto ja pulahdus virkistävään veteen. Valkeakoskella uimaan pääsee monella siistillä hiekkarannalla.

Vuokrafillarin saat kätevästi alle Mallasveden rannalla sijaitsevalta Apianlahden leirintäalueelta tai hotelli Waltikasta – vain viiden minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Hotellin pihalle avataan muuten juhannuksena uusi minigolfrata, joten miten olisi puttiskaba?

Valkeakoski on veden kaupunki. Veneellä pääsee kätevästi perille ja vierasvenesatamassa hoituvat myös veneilypalvelut, kuten veneen tankkaus ja septitankin tyhjennys.

Koti veden äärellä tai puutarhamaisemassa

Oletko miettimässä uutta kotipaikkaa? Valkeakoski on ihanteellinen paikka asua: kaikki on lähellä ja hintatasokin kohdillaan. Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa sijaitsevan kaupungin pinta-alasta peräti neljäsosa on vettä, keskustan läpikin virtaa kaunis kanava.

Kävelylenkille, vaeltamaan, maastopyöräilemään, melomaan tai vaikka ratsastamaan pääset ihan kotikulmilta. Aika luksusta.

Valkeakoski on lapsiperheille hyvä paikka asua. Liikunta- ja kulttuuriharrastukset sekä kaikki terveyspalvelut ovat lähellä ja helposti saatavilla.

Näetkö itsesi ja perheesi asumassa mieluummin järvimaisemassa vai puutarhakaupunginosassa? Vai miellyttääkö metsäreuna ja vanhojen niittyjen rauhoittava henki? Valkeakoskella on tarjolla upeita, vaihtelevia tontteja. Jos rakentaminen ei nappaa, katsasta valmiiden kotien tarjonta. Ja pikkuvinkkinä – meillä kauppa käy kiivaasti.

Hox! Omakotitontin voi ostaa edullisesti nyt myös huutokaupasta.

Harrasta ja voi hyvin

Valkeakoski tunnetaan laajasta harrastustarjonnastaan. Oman suosikkinsa löytävät niin taideaineiden kuin monipuolisen liikunnan ystävät.

Valtaosa urheilupaikoista on keskittynyt kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Kerhomajan ja Apian urheilupuistot yhdessä kulttuuripalveluiden kanssa muodostavat Valkeakosken hyvinvointipuiston.

Futis on kaikenikäisten valkeakoskelaisten suosikkilaji. Valkeakosken monet ulkokentät ja sisähallit kutsuvat harrastamaan.

Tanssi ja laula, päästä mielikuvituksesi lentoon, luo käsilläsi ja anna inspiraation viedä – monipuoliset taideharrastukset ovat Valkeakosken lempilapsia.

Musiikkiopisto innostaa soittamaan ja tutustuttaa eri instrumentteihin ja tyylilajeihin.

Vinkki Lähikuntien väki on tervetullut meille harrastamaan – hintatasokin on huomattavasti esimerkiksi pääkaupunkiseutua ja Tamperetta edullisempi.

Valkeakoski pitää hyvän huolen omistaan. 200 metrin päässä torilta oleva sotekampus tarjoaa avun kaikkiin vaivoihin samassa osoitteessa. Peruspalveluiden, erikoissairaanhoidon, kuvantamisen ja näytteenoton lisäksi alueella palvelee 93-paikkainen, Etelä-Pirkanmaan yhteinen terveyskeskussairaala.

Aivan ydinkeskustassa olevalla terveyskampuksella kaikki terveyspalvelut nivoutuvat hyvin yhteen ja ovat käyttäjiensä lähellä. Terveyskeskussairaalaan on keskitetty monia kaupunkilaisten tarvitsemia palveluita. Lääkärivastaanottojen lisäksi myös muun muassa neuvolat, hammashoito ja sosiaalipuolen palvelut löytyvät helposti saman katon alta.

Terveystrivia Valkeakoskella toimii Taysin 24/7-päivystys –Tampereen Acutan rinnalla ainoana Pirkanmaalla.

Nyssellä kätevästi

Valkeakoski siirtyy kesäkuussa edulliseen ja ekologiseen Nysse-aikaan. Olemme osa Tampereen seudun joukkoliikennejärjestelmää, ja voit matkustaa samoilla lipuilla koko alueella. Tämä helpottaa esimerkiksi työmatkaliikkujaa tai Valkeakoskella harrastuksissa kävijää. Nysse-neuvonta auttaa sinua lippuasioissa.

Valkeakoski

  • noin 21 000 asukasta

  • noin 30 minuuttia Tampereelta etelään

  • lähes kolmasosa pinta-alasta on vettä

  • monipuolinen elinkeinorakenne, työpaikkaomavaraisuus lähes 90 %

  • tarjolla upeita tontteja alkaen 10 000 euroa

  • osa Nysse-joukkoliikennejärjestelmää

  • valkeakoski.fi