Yli satavuotiaan Louhennokan tyytyväinen isäntä: ”Sorcolorin reippaat maalarit tekivät valmista sovitussa ajassa, me saimme nauttia kesästä” - Mainos - Aamulehti
MainosSorcolor

Yli satavuotiaan Louhennokan tyytyväinen isäntä: ”Sorcolorin reippaat maalarit tekivät valmista sovitussa ajassa, me saimme nauttia kesästä”

Kahdeksan perheen yhteisomistuksessa oleva Louhennokka, 111-vuotias huvilakaunotar, koki viime keväänä todellisen kasvojenkohotuksen. Sorcolorin maalarit panivat Näsijärven kallioisella tontilla parastaan, ja lopputulos sai tilaajalta täyden kympin.

Sorcolorin Pirkanmaan yksikön päällikkö Henri Turpeinen kävi fiilistelemässä viime keväisellä maalauspaikalla. – Hyvältä näyttää. Tikissä maalissa oleva huvila on kauniin järvenrantatontin kruunu.­


2.4. 6:00

Kalliolla olevan huvilan ikkunoista aukeaa upea näkymä Näsijärvelle. Yksi omistajista, Ossi Sippola, kertoo talon tarinaa.

– Louhennokka rakennettiin aikanaan Pimeänsalmen telakan työnjohtajan asunnoksi. 1970-luvulla se annettiin meidän sellutehtaan toimihenkilöiden kesänviettopaikaksi, myöhemmin saimme lunastaa sen omaksi.

Omistajajoukko on kutistunut 16:sta kahdeksaan, mutta edelleen kesäpaikan käyttö sujuu kitkattomasti sovituilla ehdoilla. Jokainen saa käyttää paikkaa mielensä mukaan, lämmittää saunan ja grillailla ilman sen kummempia varauksia. Yksityiskäyttöön huvilan saa viikoksi kerrallaan, silloin muut eivät tontille tule.

Louhennokan hoidostakin vallitsee hyvä yhteisymmärrys. Kaikki olivat viimekesäisen ulkomaalauksen tarpeellisuudestakin yhtä mieltä.

– Edellinen maalaus ei mennyt nappiin. Ammattikouluporukka ei ollut ihan töidensä tasalla, taloa maalattiin sateellakin, Ossi muistaa.

Sudinko vai ulkoistanko? Tee testi, kuinka maailman helpoin maalausurakka onnistuu.

Juhannuksena Louhennokalle kokoontuu osakkaita perheineen. Ossi Sippola on itseoikeutettu lettumestari: 10 litran taikinassa riittää paistettavaa. Kuva Ossin muistojen albumista.­

Ossi pyysi tarjouksia ja kuunteli asiantuntijoita.

– Sorcolorin kaveri vakuutti heti ensikäynnillä. Hän tutki kohteen tarkasti ja selosti urakan kulun yksityiskohtaisen uskottavasti. Opin, että ulkomaalaus on yllättävän pitkälti kemiaa. Siksi hän otti vanhoja, kuivuneita maalinpalasia mukaan tutkittavaksi.

Osakkaat perehtyivät tarjouksiin.

–Sorcolor ei ollut halvin, ei toki kalleinkaan, mutta vakuutuimme, että tässä laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä. Emme joutuneet pettymään.

Aikataulun napakkuus miellytti

Sorcolorin sopimukseen kirjattiin, että työ on kuukaudessa valmis ja huvila luovutuskunnossa.

– Juttusillani kävi sellaisiakin tarjoajia, joiden puheiden perusteella tellingit olisivat olleet tontilla vielä elokuussa. Siinä olisi jäänyt sen kesän mökkinautinnot vähiin. Aikataulusta tuli siis iso plussa Sorille.

Plussia kertyi urakan edetessä lisää.

– Maalareiden motivaatiota saattoi vain ihailla. Vaikkei kevät ollut paras mahdollinen, yksikin kuiva päivä sai aina liikettä niveliin.

Tule mukaan muuttumaan -leikki päättyi Näsijärven rannalla onnellisesti. Ulkomaalaus ehti päästä venymään ja pinta rapistumaan. Sorcolorin maalarit urakoivat kohteen keväällä kuntoon aikataulussa, ja osakkaat saivat nauttia kesästä ilman remonttiriesaa.­

Yhteisomistuksessa olevan huvilan hankintoja puntaroitaessa mietitään aina ensin talkootyön mahdollisuutta. Niin myös maalausurakassa.

– Jos olisimme itse ryhtyneet puuhaan, siihen olisi taatusti mennyt koko kesä. Lisäksi jo telineiden pystytys ja työturvallisuus olisivat aiheuttaneet harmaita hiuksia. Urakan ulkoistaminen oli viisas päätös.

Maalaus eteni aikataulussa eikä lopputarkastuksessa löytynyt moitteen sijaa. Sorrilaiset siivosivat paikat ja veivät telineensä pois. Tervetuloa kesä!

Viisi syytä tilata maalaus Sorcolorilta

– Kotisi arvo säilyy, jopa nousee.

– Pitkittäminen lisää usein remontin tarvetta ja nostaa hintaa.

– Vanhan maalin poisto, pesu ja maalivalinnat vaativat asiantuntemusta.

– Saat kotitalousvähennyksen, säästät tarvike- ja telinekustannukset.

– Voit viettää vapaa-aikasi mieleiselläsi tavalla.

Olisiko teilläkin ulkomaalauksen aika?

Pirkanmaan yksikön päällikkö Henri Turpeinen tietää, että laadun lisäksi aikataulujen pitävyys on asiakkaille tärkeä arvo.

– Teemme heti myyntitilanteessa alustavan aikataulun, joka täsmentyy. Tiedotamme asiakasta tarkasti maalaustyön etenemisestä. Käymme läpi käytännön asiat, kuten mistä vedämme sähköt tai mihin voimme pysäköidä peräkärryn. Häiritsemme asukkaiden arkielämää mahdollisimman vähän.

Rakennuksen arvo säilyy, kun ulkomaalausta ei venytä liian pitkälle. Ja mieti, mitä kaikkea voit itse tehdä sinä aikana, kun ammattilaiset hoitavat maalausurakan kerralla kuntoon, Henri herättelee.­

Sorcolorin maalarit ovat kohteliaita ja liikkuvat kohteissa aina pukeutuneena yrityksen tuttuihin punaisiin työasuihin.

– Meidän työmme kestää katseet. Isäntä ja emäntä voivat vaikka nautiskella virvokkeita ja istua lepolasseissa seuraamassa työmme etenemistä, meitä se ei häiritse. Olemmehan teillä töissä, muistuttaa Henri.

Työ alkaa suojauksilla ja tarvittaessa kohteen märkäpesulla. Vanha maali poistetaan, se putoaa suojauksien päälle ja viedään työvaiheen jälkeen siististi pois.

– Tutkimme mahdolliset lahokorjaustarpeet, ja neuvottelemme niistä omistajan kanssa. Lahon päälle ei kannata maalata, joten on järkevää korjata viat tässä vaiheessa. Asia hoituu helposti meidän kauttamme.

Omistajat olivat tyytyväisiä urakan ulkoistamisesta monessakin suhteessa. Kallioinen ja kumpuileva tontti asetti omat haasteensa ja vaati ammattimaista otetta jo heti telineitten pysytyksessä. ­

Pohjamaalaus on pysyvän lopputuloksen kannalta tärkeä vaihe. Siitä ei tingitä. Seuraavaksi onkin jo lopullisen pintamaalin aika. Tarkka lopputarkastus tehdään asiakkaan ja maalareiden kesken. Jos korjattavaa on, ne hoidetaan heti kuntoon. Useimmiten lopputarkastus kuitenkin menee sukkana läpi.

Tiesitkö? Sorcolor tekee maalauksesta aina asiakkaalle tarkan dokumentin, johon merkitään prosessin eteneminen, työvaiheet ja käytetyt materiaalit.

Maalausalan perheyritys Sorcolor

– Julkisivujen ja peltikattojen maalaukset, tiilikaton pinnoitukset

– Sisämaalaukset

– Asiakkaina yksityiset, yritykset ja asunto-osakeyhtiö

– 70 omaa työntekijää.

– Ei alihankkijoita

– Takuu jatkettavissa 10 vuoteen

Pyydä tarjous, vastaamme päivässä!

Tuoreimmat