Miljoona kiloa hiekkaa lumelle – Golfkausi alkoi Nokialla - Mainos - Aamulehti
MainosNokia River Golf

Miljoona kiloa hiekkaa lumelle – Golfkausi alkoi Nokialla

Nokia River Golfin kenttämestari Teemu Lehtimäki astelee viikko ennen pääsiäistä hiekkaisella lumella ja selvittää miksi golfkentän väylille levitetään keväisin kymmeniä traktorikuormallisia hiekkaa.


27.3. 15:41

Pelikausi Nokialla alkoi tänään tiistaina 30. maaliskuuta yhdeksänreikäisellä kevätkentällä. Harjoitusalue eli range avattiin viime perjantaina.

Hiekkaan paistava aurinko sulattaa väylillä olevan lumen nopeasti lämpiminä kevätpäivinä. Toinen syy hiekan levittämiseen on nurmen hoitaminen. Ilman säännöllistä hiekotusta nurmi tukehtuu.

– Kun väylien hiekotus tehdään keväisin toteutuu kaksi hoitotoimenpidettä samalla kertaa, kertoo Lehtimäki.

Nokialla golfkausi alkoi tiistaina 30. maaliskuuta keväisissä olosuhteissa.­

Reaaliaikaisesta Nokia River Golfin sääkamerasta näkyy kuinka lumi on jo sulanut monelta väylältä ja valkeaa on monin paikoin vain väylien laidoilla ja esimerkiksi bunkkereissa.

Tällä kaudella rakennetaan uuden rangen lyöntikatos ja kylvetään nurmialueet, joille pelaajat pääsevät jo kauden kuluessa.­

Meneillään oleva isompi investointi Riverissä on uusi range, johon tulee lyöntipaikkoja kolminkertainen määrä nykyiseen verrattuna.

Uusi Range kokonaisuudessaan valmistuu kaudeksi 2022. Alkaneella kaudella palvelee vanha range.­

Alkavalle kaudelle Nokialla on uusittu kentänhoidossa keskeisten viheriö- ja väyläleikkureiden terien teroituskoneet. Myös klubitalona toimivan Alastalon kartanon tiloja on remontoitu.

Nokia River Golf

Nokia River Golf (NRG) sijaitsee Taivalkunnan kylässä reilun 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Katso sijainti kartasta.

Alueella on kaksi täyssimittaista golfkenttää, laajat harjoitusalueet, ravintola Bufferi ja uusitut klubitilat mm. yritystilaisuuksiin.

Nokia River Golf on pelikierroksilla mitattuna Suomen toiseksi suurin golfyhteisö.

Myös golfklubin vieressä sijaitseva padelkenttä on myös auki.

Nokia River Golf, Alastalontie 33, 37120 Nokia

Puhelin (03) 340 0234, toimisto@nrg.fi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat