Voit säästää lainamenoissasi joka kuukausi – Laskuri kertoo, kannattaako yhdistelmälainan ottaminen - Mainos - Aamulehti
MainosAxo Finance

Voit säästää lainamenoissasi joka kuukausi – Laskuri kertoo, kannattaako yhdistelmälainan ottaminen

Yhdellä hakemuksella tarjouspyyntö lähtee lukuisille luotettaville pankeille. Hyöty lainojen yhdistämisestä voi olla lopulta satoja tai jopa tuhansia euroja.

Nykyisten lainojen, luottojen ja osamaksujen maksaminen pois uudella yhdistelmälainalla tarjoaa mahdollisuuden säästää rahaa.­


15.2. 6:00

Luottoja kodin hankintoihin, osamaksuja autosta sekä luottokorttivelkaa matkoista. Monenlaista kuukausittain lyhennettävää velkaa kertyy helposti. Luotoistaan voi huomaamattaan maksaa turhan korkeaa korkoa ja kuluja.

Axo Finance Oy:n maajohtaja Jussi Pennasella on rahanarvoinen neuvo: lainat kannattaa kilpailuttaa ja ottaa lainojen yhdistämisestä hyöty irti.

– Nykyiset lainat voi maksaa pois yhdellä suuremmalla ja edullisemmalla lainalla.

Lainatarjoukset vaihtelevat pankkien välillä, ja tähän eroon perustuu vertailusta saatava hyöty. Kilpailuttamalla ja yhdistämällä vanhat lainat, luotot ja osamaksut säästöä voi syntyä korkomenojen lisäksi erilaisista lainanhoitokuluista ja käsittelymaksuista.

Esimerkki:
Jos korko putoaa 11 prosentista 9:ään, 20 000 euron lainassa säästää 4 400 euroa 15 vuoden aikana.

Kannattaakin käyttää hetki aikaa oman velkamääränsä laskemiseen, koska vasta sen jälkeen voi pyytää omaan tilanteeseen sopivia lainatarjouksia, vertailla niitä ja löytää huomattavasti edullisemman yhdistelmälainan.

– Pienet purot virtaavat huomaamatta, ja näistä pienistä summista kertyy lopulta tosi iso kokonaisuus. Jos lainoista aiheutuviin menoihin saa pienenkin alennuksen, se vaikuttaa pitkän ajan kuluessa jo todella paljon. Voikin kysyä itseltään, miksi en sitä tekisi, koska hyöty voi olla merkittävä, Pennanen pohtii.

– Yhdistämisen jälkeen voi maksaa pienempää kuukausierää tai nopeuttaa lainan takaisinmaksua. Parhaimmillaan parin minuutin vaivalla voi säästää muutaman tonnin rahaa, hän laskee.

Kuukausittaisten menojen ennakointikin on helpompaa, koska jatkossa huomioitavana on vain yksi lasku ja sen eräpäivä.

Lainalaskuri on helppokäyttöinen työkalu riittävän suuruisen yhdistelmälainan ja sopivan kokoisten kuukausierien määrittämisessä.­

Lainalaskurilla voi selvittää, kannattaako nykyisten lainojen yhdistäminen. Axolaina vertailee suuren joukon pankkeja, ja sen lainavertailupalvelusta saa useita tarjouksia.

Lainavertailu on turvallista, koska se ei sido mihinkään eikä päätöksiäkään tarvitse tehdä hätiköiden. Pankeilta tulevat tarjoukset ovat voimassa 30 vuorokautta.

Axolainan kumppanit ovat luotettavia ja vakaita luotonantajia, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan hyvää lainatapaa sekä Suomen lainsäädäntöä ehdoissaan. Esimerkiksi todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina selkeästi ja näkyvästi.

– Uskomme hyvään ja läpinäkyvään lainoitukseen, koska meille on tärkeää olla ihmisten luottamuksen arvoisia, Jussi Pennanen summaa.

Näin yhdistät lainasi ja säästät

1. Laske kuinka paljon rahaa sinulla kuluu kuukaudessa pienten lainojen maksamiseen.

2. Täytä lainahakemus Axolainan sivulla ja valitse lainattavaksi summaksi sellainen summa, jolla saisit kaikki haluamasi lainat kerralla maksettua.

3. Vertaa uutta lainaa nykyisten lainojen kustannuksiin. Yhdistelylaina kannattaa ottaa, jos uuden lainan kulut ovat aikaisempia lainoja pienemmät vähintään vuositasolla.

4. Maksa pois kaikki haluamasi pienet lainat ja jää odottamaan laskua uuden lainan ensimmäisestä kuukausierästä.

Tuoreimmat