Ahlmanin Tilapuoti – rakkaudesta lähiruokaan - Mainos - Aamulehti
MainosAhlmanin koulun säätiö

Ahlmanin Tilapuoti – rakkaudesta lähiruokaan

Ahlmanin Tilapuoti on paikka, mistä voit löytää pirkanmaalaisten pien- ja lähituottajien tuotteita. Tilapuodin valikoimassa kunnioitetaan luomua, käsitöitä ja puhtaita raaka-aineita. Myymälässä myydään myös oman tilan meijerituotteita, oman tilan suomenkarjan lihaa, oman leipomon herkkuja sekä omissa ravintoloissa valmistettuja ruokia.

Tilapuodin myymälävastaava Sonja. ­


24.11.2020 8:27 | Päivitetty 20.11.2020 6:00

Tilapuodin myymälävastaavana toimii Sonja Rautiainen, jonka vastuulla on mm. tuottajien ja uusien tuotteiden etsiminen Tilapuotiin.

– Tuotteiden valitsemisessa pidän tärkeänä paikallisuutta, uutuusarvoa ja tarinaa tuotteiden takana. On tärkeää, että tuotteen takana pystyy itse seisomaan, sillä pienessä puodissa myyntityö tehdään itse ja asiakkaalle ollaan kertomassa tuotteesta kasvotusten. Tilapuodissa on hienoa, että pääsee antamaan asiakkaille uutta tietoa esimerkiksi luomusta ja lähiruoasta, Sonja listaa.

Ahlmanin oman tilan meijerituotteita.­

Ahlmanilla on myös oma Tilameijeri. Meijerivastaavana toimii Jarkko Lattu, joka hakee aina maanantaiaamuisin Ahlmanin suomenkarjan maitoa omasta navetasta. Tilameijerissä maito jalostetaan piimäksi, viiliksi, rahkaksi, juustoiksi ja jogurteiksi. Meijerissä purkitetaan myös maitoa, joka ennen purkittamista maito ainoastaan pastöroidaan. Tämä kaikki tapahtuu samalla tilalla ja etäisyydet ovat lyhyitä.

– Jouluun on alettu valmistautua meijerissä jo hyvissä ajoin, sillä tiettyjen juustojen kypsymiseen menee 2–3 kuukautta. Joulusesonki on juustojen osalta hyvä, koska juustot kuuluvat suomalaiseen joulupöytään. Meijerituotteita menee ympäri vuoden myös pirkanmaalaisiin päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin, sanoo Jarkko.

Ahlmanin oman tilan tuotteet ovat puhtaasti käsityötä. Ne valmistetaan puhtaista raaka-aineista alusta alkaen itse. Tilapuodissa oman tilan meijerituotteita myydään ylpeydellä ja asiakkaille pystyy lähes näyttämään oven, minkä takana tuotteet valmistuu.

Alkoholiton Ahlmanin juhlamalja. ­

Joulu alkaa hiljalleen saapua myös Tilapuotiin. Omassa keittiössä valmistettuja joululaatikoita alkaa tulla myyntiin, leipomossa työstetään muun muassa piparkakkutaikinaa sekä joulupullaa ja Tilapuodin tuotteissa alkaa olla hyviä joululahjaideoita. Miten olisi joululahjaksi lahjakortti Tilapuotiin tai valikoima oman tilan juustoja?

– Joulutunnelma alkaa näkyä myös asiakkaissa. Erityisesti vakiasiakkaat kyselevät tilattavista jouluruoista ja kinkuista. Asiakkaat ja heidän tyytyväisyytensä onkin yksi palkitsevimmista asioista Tilapuodissa työskentelyssä. Iso osa asiakaskunnasta nimenomaan koostuu asiakkaista, jotka käyvät viikoittain ostoksilla, Sonja kertoo.

Joulutunnelma alkaa näkyä myös asiakkaissa. Erityisesti vakiasiakkaat kyselevät tilattavista jouluruoista ja kinkuista. Asiakkaat ja heidän tyytyväisyytensä onkin yksi palkitsevimmista asioista Tilapuodissa työskentelyssä.

Tilapuodista on jo useampana vuotena saanut tilattua valmiit jouluruoat ennakkotilauksella. Viime vuonna jouluruokien ennakkotilaus siirrettiin verkkokauppaan ja sama toistuu myös tänä vuonna. Ahlmanin jouluruokien ostaminen verkkokaupan kautta käy jo kuumana!

Viime vuodesta oppineena noutopäiviä on kaksi ja noutoajat on porrastettu. Asiakas valitsee verkkokaupasta ostettavat tuotteet sekä päivämäärän ja noutokellonajan, maksaa tuotteet ja noutaa valitsemanaan ajankohtana. Noutopäivänä pidämme huolta turvaväleistä ja suosittelemme maskin käyttöä, jotta meillä asioiminen olisi turvallista.

Pirkanmaalta löytyy vielä paljon ihmisiä, jotka eivät ole löytäneet tietään Tilapuotiin. Sonjan laaja tietämys tuotteista ja ravintola-alan osaaminen takaavat hyvän palvelun. Oman keittiön valmiit ja laadukkaat ruoka-annokset ovat kiireisen perheen pelastus ja Ahlmanin leipomossa leivotut tuoreet juurileivät sekä sämpylät ovat täydellisiä aamiaispöytään.

Ahlmanin Tilapuoti on helmi, joka kannattaa löytää.

Ahlmanin Tilapuoti

Tilapuoti avoinna arkisin klo 8.00–18.00, puh. 050 995 0096

Verkkokauppa

Tilapuoti

Tilameijeri

Tuoreimmat