MainosNokia River Golf

Harvinaista 2020-luvun Suomessa: Minna ja Teemu ovat ahkeroineet unelma-ammateissaan kotikylällään koko työuransa

Minna Mäkinen ja Teemu Lehtimäki asuvat Nokian Taivalkunnassa ja ovat keskeisiä työntekijöitä hyvästä hengestään kiitosta saaneessa Nokia River Golfin yhteisössä.


19.11.2020 6:00

13-vuotias Minna katseli isosiskonsa työskentelyä Taivalkunnan kylän uudessa työpaikassa ihaillen 30 vuotta sitten. Voisinkohan minä joskus saada tehdä noin hienoa työtä? Sisko oli päässyt maalaismaisemaan rakennetulle golfkentälle toimistotöihin ja englanninkielinen titteli oli Minnan mielestä tosi hieno, caddiemaster. Minna ihasteli pyörein silmin kaikkea sitä, ylöspäin katsoen.

Suurin piirtein saman ikäinen Teemu, myös taivalkuntalainen maatalon poika, käänsi katseensa tielle koulun ristikkoikkunan läpi kesken oppitunnin. Kuorma-autot jyristivät kylänraitilla ja kippasivat soraa läheiselle pellolle. Savessa mönkivän dumpperin valtavat renkaat ja voima lumosivat pojan mielen. Vahva työn tekemisen itu versoi tulevaa pojan kotonansa oppimaan juureen.

Palvelupäällikkö Minna Mäkinen on seurannut läheltä ja ollut itse kehittämässä Nokia River Golfia reilun 30 vuoden ajan.­

Tänään he itse ovat kiitollisia työnantajalleen siitä jatkuvasti kehittyvästä yhteisöstä, jossa he saavat työskennellä. Seuran aktiivigolfaajat ja yhteisön työntekijät puhuvat Riverin hengestä.

Kesätöitä kymmenille paikallisille nuorille

Minna Mäkinen pitää merkittävänä asiana sitä, että iso osa kyläläisiä on alusta lähtien ollut vahvasti mukana golfkentän toiminnassa tavalla tai toisella. Juuri kuten Minna itsekin.

Riveristä on tullut reilun 35 vuoden aikana merkittävä osa Taivalkuntaa, samalla kun kymmenet ihmiset vuosikymmenten aikana ovat työllistyneet golfkentällä. Osa jatkuvasti, osa kesäisin.

Minnalle on aina ollut sydämenasia, että Riveriin saapuessaan omat ja vieraat pelaajat tuntevat olonsa kotoisaksi.

– Tunnelma tekee työpaikasta sellaisen, johon haluaa joka aamu tulla, Minna kiteyttää.

Kenttämestari Teemu Lehtimäki on kasvanut Taivalkunnan maisemissa kesäpojasta kenttämestariksi.­

Teemu laskee yli kymmenen paikkakuntalaisen olleen tälläkin kaudella töissä kentällä. Samalla koko maamme golfpiireissä arvostettu kenttämestari haluaa korjata usein kuullun ja mielestään virheellisen väitteen nuorten heikosta asenteesta työn tekemiseen. Todennäköisesti Lehtimäen oma tinkimätön ja työtä kunnioittava asenne näkyy Riverin perintönä useilla työpaikoilla ympäri Suomea, ehkä vaatimattoman Teemun itsensä sitä tietämättä.

Ennätyskauden jälkeen alkoi rangen remontti

Päättyvä golfkausi on ollut monelle suomalaiselle golfkentälle ennätyksellinen. Nokialla pelattuja kierroksia kertyi yli aiemmin mahdottomana pidetyn 100 000 startin. Vielä maaliskuussa Nokia River Golfin hallitukset istuivat pitkiä epävarmuuden värittämiä Teams-kokouksia. Isona kysymyksenä oli se, kuinka tästä kaudesta selvitään, kun koronan vaikutuksia ja mahdollisia rajoituksia koko golftoimialaan ei vielä tiedetty.

Minnalle ja Teemulle yhteisön jatkuva kehittäminen ja uusiutuminen ovat arkea. Uusia investointeja on tehty tiiviisti, mikä on pitänyt asiakastyytyväisyyden korkealla ja myös henkilökunnan vireänä.

Kaudella 2021 golfaajat saavat harjoitella täysin uusitulla harjoitusalueella.

Ennätyksellisen kauden päätteeksi Nokia River Golfissa alkoi harjoitusalueen eli rangen täysremontti. Uusia lyöntipaikkoja tulee kymmeniä ja koko alueen taso nousee entisestään.

Menneen kauden uudistuksia Riverissä olivat mm. 20 uuden golfauton hankinta ja niille rakennettu autokatos, padelkenttä sekä klubitilojen remontti. Kentillä on tehty parannustöitä ja konehallista löytyvät kentänhoitoa parantavat uusi griinileikkuri ja -harja.

Fakta

Nokia River Golf

Nokia River Golfin klubitalo, Alastalon kartano.

Nokia River Golf tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia tapahtumien järjestämiseen ja myönteiseen näkyvyyteen aktiivisten ihmisten joukossa. Kysy yritystapahtumista ja yhteistyöstä kaudelle 2022.

Juhlatila Alastalon Kartanolla on upea paikka intiimien juhlien järjestämiselle.

Haluatko golfata kaudella 2022 Riverissä?