Kädentaitomessuista tulikin näyttävä virtuaalitapahtuma – Näin pääset kotisohvaltasi mukaan työnäytöksiin sekä tutustumaan käsityöalan yrittäjiin ja heidän tuotteisiinsa - Mainos - Aamulehti
MainosSuomen Kädentaidot

Kädentaitomessuista tulikin näyttävä virtuaalitapahtuma – Näin pääset kotisohvaltasi mukaan työnäytöksiin sekä tutustumaan käsityöalan yrittäjiin ja heidän tuotteisiinsa

Kädentaitomessuista tulikin näyttävä virtuaalitapahtuma – Näin pääset kotisohvaltasi mukaan työnäytöksiin sekä tutustumaan käsityöalan yrittäjiin ja heidän tuotteisiinsa

Suomen Kädentaidot -messujen etukäteen kuvattu muotinäytös striimataan live-lähetyksessä.­


9.11.2020 6:00

Lähes 400 näytteilleasettajaa, 160 tuote-esittelyvideota, 60 ennakkoon videolle tallennettua työnäytöstä tai työpajaa, muotinäytös, jossa mukana on 30 yritystä sekä live-ohjelmaa tasatunnein suorana studiosta. Verkossa 13.–15.11.2020 järjestettävä uudenlainen käsityötapahtuma korvaa ensi vuoteen siirretyt suositut Suomen Kädentaidot -messut tarjoamalla hyödyllistä ja viihdyttävää sisältöä virtuaalimaailman keinoin.

– Virtuaalimessut on kävijöille ja näytteilleasettajille uusi, kokemuksellinen ja täysin ilmainen mahdollisuus uppoutua kädentaitoihin omalta kotisohvalta, luonnehtii Tampereen Messut Oy:n digikehityspäällikkö Maiju Kari.

Suomen Kädentaitojen 3D-virtuaalimessut aukeavat perjantaina 13.11. kello 8. Mukaan messuille pääsee Suomen Kädentaidot -sivuston kautta.

– Virtuaalimessuillamme on käytössään aivan oma verkkosivu. Messuja varten on rakennettu hieno alusta, jossa myös jokaisella näytteilleasettajalla on oma sivunsa, Kari kertoo.

Tapahtuma on Tampereen Messut Oy:n ja Suomen Kädentaidot -messujen kädenojennus käsityöalan yrittäjille ja yrityksille poikkeuksellisissa olosuhteissa, joissa asiointi, yrittäminen ja asiakkaiden liikkuminen ovat suuressa muutoksessa. Samalla uudenlaisten messujen järjestämiseen liittyy halu palvella yleisöä, joka on hyvin kiinnostunut kädentaidoista, alan trendeistä, kotimaisista tuotteista ja kaupankäynnin tavoista uudessa tilanteessa.

– Kuvasimme näytteilleasettajillemme tuotevideoita veloituksetta, mikäli mahdollisuutta omien kuvauksien järjestämiseen ei ollut. Tämän lisäksi pyysimme kaikkia näytteilleasettajia toimittamaan omia tuotevideoitaan Showroomiin, tavoitteenamme oli saada 30 videota. Lopulta vastaanotimme 160 videota, mikä oli todella positiivinen yllätys, Maiju Kari sanoo hyvästä vastaanotosta.

3D-virtuaalimessuille on rakennettu monia hienoja yksityiskohtia, jotka on mahdollisuus nähdä ja kokea vaikka omalta kotisohvalta.­

”Onhan tämä ollut ihmeellinen vuosi”

Yksi virtuaalimessujen näytteilleasettajista on Kädentaitomessuille alusta saakka osallistunut kauhavalainen käsityöliike Lankava Oy, jonka toimitusjohtaja Kirsti Karppinen on elänyt näköalapaikalla keskellä erikoista vuotta. Koronarajoitusten rinnalla käsityöihmisiä palvelevassa yrityksessä on nähty itse tehtyjen tuotteiden korkea arvostus sekä kierrätyspuuvillasta valmistettujen makramee-lankojen kysyntä.

– On tämä ollut ihmeellinen vuosi. Elämä on nyt uutta normaalia, jossa asiakkaat ovat siirtyneet verkkoon, Karppinen kiteyttää.

Koronajärjestelyjen vuoksi Lankava sulki hetkeksi myymälänsä keväällä ja panosti samaan aikaan palveluunsa verkossa.

– Kun ihmiset olivat kotona ja heillä oli aikaa, he löysivät ilmaiset käsityöohjeemme ja alkoivat tilata tuotteitamme verkosta. Vaikka verkkokauppamme on toiminut jo vuodesta 2007 alkaen, monet uudet ihmiset löysivät meidät.

Lankavalla on omaa tuotantoa, jonka roolia Karppinen luonnehtii isoksi.

– Ostimme 2017 Kauhavalta kierrätyspuuvillatuotteita valmistavan yrityksen. Meillä on monenlaisia lankoja suosittujen makramee-töiden tekemiseen sekä ontelokuteita virkkaamiseen. Olemme myös islantilaisten villalankojen maahantuoja.

Vuodesta 1925 toiminut Lankava oli valmistautunut rakentamaan 95-vuotisjuhlanäyttelynsä tämän vuoden Suomen Kädentaidot -messuille, jotka kuitenkin jouduttiin siirtämään koronarajoitusten vuoksi. Näyttelykin siirtyy ensi vuoteen, mutta virtuaalimessuille on löytynyt paljon muuta kerrottavaa.

– Meiltä tulee messuille esittelyvideo valmistamiemme makramee-lankojen käyttömahdollisuuksista, useita ohjevideoita erilaisiin käsitöihin sekä esittelyvideo kesäkuun alussa avatusta uudesta myymälästämme. On hienoa, että Suomen Kädentaidot -messut lähti mukaan tällaiseen uuteen juttuun. Koska olemme osallistuneet Kädentaitomessuille alusta saakka, tämä on meille jo 25. kerta.

32 vuotta yrityksessä mukana ollut Kirsti Karppinen iloitsee myös siitä, että nuoret ovat somen kautta löytäneet tiensä käsitöiden pariin.

– Nuoret arvostavat kädentaitoja ja osaavat tehdä käsitöitä. Nyt lisäksi arvostetaan itse tehtyä ja uniikkia: on hienoa, kun voi pukea ylleen sellaista, jota ei kaupasta saa. Myös sisustukseen halutaan yksilöllisiä ratkaisuja, mikä näkyy käsityönä tehdyissä sisustustekstiileissä, Karppinen kertoo.

Suomen Kädentaidot Virtuaalimessut

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Tapahtumaan pääset osoitteessa kadentaidot.fi. Virtuaalimessut ovat auki kolmen päivän ajan vuorokauden ympäri 13.-15.11.2020. Sivu aukeaa perjantaina kello 8.00 ja sulkeutuu sunnuntaina puoliltaöin.

Live-ohjelmaa lähetetään suorana tasatunnein Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen studiosta.

Ohjelmakirjastosta näet ennakkoon nauhoitettua ohjelmaa.

Showroomista löytyvillä videoilla pääset tutustumaan yritysten tuotteisiin.

Yrityskohtaisilla sivuilla pääset tutustumaan tuotteisiin ja palveluihin.

Voit jutella yritysten edustajien kanssa chatin välityksellä. Chatin palveluajat löytyvät kunkin yrityksen sivulta.

Messujen henkilökunta auttaa tapahtuma-aikana ja on tavoitettavissa chatissa:

- perjantaina 13.11. klo 12–20

- lauantaina 14.11. klo 10–17

- sunnuntaina 15.11. klo 10–17

kadentaidot.fi

Tuoreimmat