MainosNOOA-Arctic

Voiko laituri olla ikuinen? – Sitä ei Veikko lupaa, mutta Pohjolan luonnon haasteisiin NOOA-Arctic -laiturin rakenteet vastaavat

NOOA-Arctic -laiturit on tehty pohjoisen olosuhteisiin. Siksi laituri kantaa ja kestää vuodesta toiseen.


29.6.2020 21:51

NOOA-Arctic -laituri kestää talven jäät ja vedenkorkeuksien vuosittaiset vaihtelut. Pitkän kehitystyön ja testauksen tuloksena kehitetty laituri on ratkaisu kaikille heille, jotka eivät halua harrastaa laitureiden nostelemista syksyisin tai laituriremontin täyttämiä viikonloppuja keväisin.

NOOA-Arctic -laitureiden suunnittelija on aiemmin mm. Molokin jätejärjestelmät kehittänyt nokialainen Veikko Salli. Laiturirakenteissa on mm. mallisuojatut 700-litraiset ponttonit, joiden muotoa Sallin on testannut vuosien ajan meressä jäisinä talvina. Puutavara on suomalaista mäntyä, jonka painekyllästysaineet ovat mahdollisimman myrkyttömät.

NOOA-Arctic -laiturin 700-litraisten ponttonien rakenne on mallisuojattu. Jäät eivät särje rakenteita.

Kehittäjä Veikko Salli kertoo kuunnelleensa aikansa puheita jäiden särkemistä, keikkuvista laitureista.

– Olen tehnyt elämäni aikana monenlaista tuotetta ja joutunut kulkemaan nöyrästi suunnittelun polkua. Näissä laituriasioissa olen saanut kuunnella monen yhteistyökumppanin viisautta ja asiantuntemusta, Veikko Salli sanoo.

- Puu on kuitenkin elävä materiaali – sitä pitää ymmärtää. Tämän vuoksi kantavien puuosien keskeisissä liitoksissa käytetään erikoisruuvien ohessa tähän tarkoitukseen testattua liimaa. Olen valinnut toimittajat, jotka tietävät mitä he myyvät, Salli pohdiskelee kesäkuisessa helteessä asiakkaan rannassa Tampereella.

Laiturin jokainen yksityiskohta on suunniteltu kestämään.

- Laituri viimeistellään kesäiseksi olohuoneeksi usein asiakkaan läsnä ollessa. Siinä asiakas näkee mistä se on tehty ja saa vastaukset laiturin sieluun.

NOOA-Arctic -laitureiden kehitystyössä turvallisuustekijät ovat erittäin tärkeitä. Pienet lapset tai vanhukset eivät nauti keikkuvalla laiturilla oleskelusta. Siksi laiturit ovat hieman normaalia suurempia.

– Me emme halua tinkiä turvallisuudesta. Myös liikuntarajoitteiset henkilöt on huomioitava. Siksi kaiteet ja kahvat ovat oikeissa paikoissa ja uimaportaan on mahdollista erikoismuotoilla.

Laituri valmistuu esivalmistetuista osista oikeaan paikkaansa reilussa puolessa päivässä.

- Laiturilla pitää viihtyä ja pystyä viettämään aikaa. Laituri on tässä maassa paljon muutakin kuin pelkkä veneen kiinnityspaikka tai uimapaikka.

FAKTA

NOOA-Arctic

Ota yhteyttä ja kysy!

NOOA-Arctic / Mojama Oy

Veikko Salli 0400 591219

veikko.salli@nooa-arctic.fi