Unelmakoti italiassa

Unelmakoti Italiassa: Naapurikyttäystä Fallon tapaan - Miksi kaikki muut ovat jo tavanneet kylän Hollywood-tähden?

Unelmakoti Italiassa: Naapurikyttäystä Fallon tapaan - Miksi kaikki muut ovat jo tavanneet kylän Hollywood-tähden?

Kolumni: Suomalainen Minna Lymi remontoi puolisonsa Mikon kanssa taloa Italialaisessa pikkukylässä.

Minna Lymi

Olen nyt noin viikon yrittänyt nähdä edes vilauksen Eräästä Tunnetusta Näyttelijästä, jolla on kesäasunto Fallossa. (Käytän hänestä jatkossa yksityisyyden suojaamiseksi nimeä ETN.)

Olosuhteet onnistuneelle tarkkailulle ovat periaatteessa kunnossa:

ETN:n talo on samalla puolella kylää kuin Piccolo Salvo eli portailtamme on suora näkymä hänen parvekkeelleen.

Työhuoneessani tilanne on kuitenkin hieman haastavampi. Joudun aina välillä pomppaamaan ylös, jotta pystyisin kurkistelemaan yläkylälle. Tai sitten joudun roikkumaan tuolilla todella vaikeassa sivuasennossa. Pidemmän päälle sellainen roikkuminen aiheuttaa takuulla selkävaivoja.

(Kirjoittaminen on muuten yllättävän hankalaa, kun joutuu pomppimaan ja roikkumaan. Keskittyminen kärsii.)

Jos siirtäisin työpöytääni noin metrin verran vasemmalle, minulle avautuisi suora näkymä ETN:n parvekkeelle, mutta ainakin vielä tuntuu, että siinä metrissä menee raja, jota en halua ylittää.

Aion säilyttää arvokkuuteni rippeet.

–Toistaiseksi, sanoi Mikko äsken.

–Ihan kuin siellä olisi verho heilahtanut, sanoin minä.

Oikeasti en ole mitenkään perso filmitähdille. Minua hermostuttaa vain se, että kaikki muut kylässä ovat tavanneet tai ainakin nähneet ETN:n.

Jopa Mikko.

Olen ainoa, jolla on aukko sivistyksessä. Tietokatkos.

Olen ulkopuolinen. Paaria.

Todella hermostuttavaa.

(Tarkemmin ajateltuna Donald Trumpista tuntuu varmasti vähän samalta, kun ei oikein pysy kärryillä. Hermostuneelta. Silloin homma menee jotenkin ihan älyttömäksi sähläämiseksi. Tulee kirjoitettuakin ihan mitä sattuu.)

Piazzalla poikkeavat kyläläiset vielä kyselevät, joko olen tutustunut ETN:ään. Kun vastaan ei, jatkokysymys kuuluu:

Miten se on mahdollista?

En tiedä! En todellakaan tiedä! Ehkä pitäisi siirtää pöytää?!

(Ja onko väijyminen tutustumista? Kai se tavallaan on...)

ETN:llä on kuulemma tapana seisoskella pitkiä aikoja parvekkeella ja katsella vuorille. En usko, sillä jos näin olisi, minä kyllä tietäisin.

Mikko jo ehdotti, että hän voisi käydä koputtamassa ETN:n oveen ja pyytää pikaista piipahdusta parvekkeella, että saisin rauhan. Mutta ei, mutta se olisi liian säälittävää.

(Vai olisiko?)

Taidan unohtaa koko ETN:n. En edes pidä hänen elokuvistaan.

(Tai siis pidän, mutta en todellakaan aio kertoa sitä hänelle. Naapurien tarkkaileminen on eri asia kuin fanittaminen. En aio fanittaa ihmistä, joka ei käy koskaan ulkona.)

Ja voihan olla, että ETN on jo lähtenyt takaisin Hollywoodiin.

Ehkä on parempi lopettaa ennen kuin pääsen kunnolla väijymisen makuun. Sitä paitsi olisi todella typerää vakoilla tyhjää asuntoa.

Jää hyvästi, ETN. Vaihdan sinut naapurin napolilaisiin - jotka muuten kuuluvat olevan ulkona ja vieläpä meidän pihallamme.

Vai olikohan meillä sittenkin jossain kiikarit?

Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka remontoi taloa Abruzzossa ja tarkkailee samalla italialaisen pikkukylän elämää. Hän kirjoittaa blogia, joka löytyy täältä.

Minna ja Mikko Lymin elämästä Italiassa kertovia kolumneja ilmestyy joka sunnuntai osoitteessa aamulehti.fi/aihe/unelmakoti-italiassa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio