Tanskan mysteerisukellusvene saatiin pintaan – Poliisilla kiire tutkia sisätilat mahdollisen henkirikoksen takia

UC3 Nautilus nostettiin merestä lauantaina.

ANDERS VALDSTED
Tanskan mysteerisukellusvene saatiin pintaan – Poliisilla kiire tutkia sisätilat mahdollisen henkirikoksen takia

Kuva UC3 Nautilus -sukellusveneestä ennen sen uppoamista.

STTKööpenhamina

Ruotsalaistoimittajan katoamiseen mahdollisesti liittyvä tanskalainen sukellusvene on saatu pintaan. Perjantaina Kööpenhaminan lähivesillä uponnut UC3 Nautilus -sukellusvene nostettiin meren pohjasta lauantaina ja tuotiin yöllä Kööpenhaminan satamaan.

Uutistoimisto TT:n kuvaajan mukaan sukellusveneen tornia tutkittiin yöllä satamassa.

Sukellusveneen sisällöstä ei ole vielä saatu tietoja. Sukeltajat eivät päässeet veneen sisään sen maatessa meren pohjassa, ja se aiotaan nyt siirtää syrjäisempään paikkaan, jossa poliisin kuolemansyyntutkijat tutkivat veneen sisätilat.

UC3 Nautilus upposi perjantaina pian sen jälkeen, kun se oli etsintöjen jälkeen paikannettu. Sukellusvenettä etsittiin perjantaina laajalti sen jälkeen kun huomattiin, ettei se ollut palannut laituripaikalleen Kööpenhaminassa lähdettyään kohti Juutinraumaa.

Sukellusveneen rakentanut tanskalaiskeksijä Peter Madsen pelastautui veneestä ja selviytyi vahingoittumattomana.

Madsenin kanssa torstaina veneessä ollut 30-vuotias ruotsalaistoimittaja Kim Wall kuitenkin ilmoitettiin kadonneeksi, ja eilen Madsen vangittiin 24 päiväksi. Hänen epäillään varomattomuuttaan aiheuttaneen toimittajan kuoleman. Madsen itse kiistää tämän ja sanoo, että Wall jäi Kööpenhaminan satamaan torstai-iltana ja että hän oli uppoamishetkellä sukellusveneessä yksin.

Poliisin mukaan sukellusveneen tutkimisella on kiire.

–  Jos sukellusveneen sisäosat ovat säästyneet vaurioilta, siellä on luultavasti jälkiä mahdollisesta rikoksesta. Jos se täytyy ensin tyhjentää suolavedestä, on pidettävä kiirettä ennen kuin vesi tuhoaa esimerkiksi biologiset jäljet, Tanskan poliisin entinen murhatutkija Kurt Kragh sanoi Ekstrabladetille .

Madsen, 46, on tullut Tanskassa tunnetuksi muun muassa rakettien rakentamisesta. Hänen itse rakentamansa UC3 Nautilus on 17,8 metriä pitkä ja painaa 40 tonnia.

Wall on työskennellyt myös ulkomaisille tiedotusvälineille, kuten New York Timesille ja Guardianille. Hänen asemapaikkojaan ovat New York ja Peking, kertoi Aftonbladet lauantaina.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • -A-

    Ette sitten ole maininneet artikkeleissa, mutta tuossa kuvassa sukellusveneen tornista näkyvä hahmo on nimenomaan kateissa oleva ruotsalaistoimittaja ja kuva on otettu, kun sukellusvene lähti satamasta. Tämä on kerrottu Ruotsin uutisissa.
    Tässä jutussahan on monta omituista yksityiskohtaa, mutta eniten ihmetyttää, miksi Madsen muutti kertomustaan ja mikäli hän upotti sukellusveneen tahallaan, miksi hän sen teki? 😨

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio