Mysteeri tanskalaisen sukellusveneen ympärillä sakenee – aluksen sisältä ei löytynyt ketään

Ruotsalaistoimittajan etsinnät jatkuvat maalla, merellä ja ilmassa.

ANDERS VALDSTED
Mysteeri tanskalaisen sukellusveneen ympärillä sakenee – aluksen sisältä ei löytynyt ketään

UC3 Nautilus tuotiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kööpenhaminan satamaan. Kuva otettu ennen sukellusveneen uppoamista.

STTKööpenhamina

Sunnuntai ei tuonut ratkaisua tanskalaisen sukellusveneen ympärillä vellovaan mysteeriin. Kuivalle maalle nostetun veneen sisätilojen etsinnässä poliisi ei löytänyt kateissa olevaa ruotsalaista naistoimittajaa Kim Wallia.

Toimittajan etsintöjä jatketaan niin maalla kuin merellä, ja poliisi saa apua puolustusvoimilta. Etsinnöissä on mukana muun muassa sukeltajia ja kaikuluotaimia. Lisäksi Ruotsin puolustusvoimat on luvannut, että tanskalainen lentokone voi tehdä etsintöjä Ruotsin ilmatilassa, kertoi Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n uutiset .

–  Työ on vaikeaa, koska etsintäalue on melko suuri, kertoi tanskalaiskomisario Jens Möller.

Sukellusveneen rakentaja, tanskalainen Peter Madsen vangittiin lauantaina 24 päiväksi, koska hänen epäillään aiheuttaneen Wallin kuoleman. Madsen on kiistänyt kuolemantuottamuksen. Aluksi hän kertoi jättäneensä toimittajan Kööpenhaminan satamaan torstai-iltana ja olleensa sukellusveneessä yksin uppoamishetkellä. Madsen on kuitenkin muuttanut tarinaansa.

–  Olemme saaneet toisen selityksen, Jens Möller kertoi.

Hän ei halunnut vielä kertoa, millaisesta selityksestä on kyse.

"Vene yhä mahdollinen rikospaikka"

Sukellusvene upposi Kööpenhaminan lähivesillä perjantaina. Vaikka veneen sisältä ei löytynyt ketään, sitä pidetään kuitenkin poliisin mukaan edelleen mahdollisena rikospaikkana. Komisario Möllerin mukaan näyttäisi myös siltä, että sukellusvene upotettiin tarkoituksella.

–  Jatkamme ruotsalaisen etsintää. Tutkimme Kögenlahden. Toivomme löytävämme hänet elävänä, mutta valmistaudumme siihen, ettei hän ole elossa, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

30-vuotias Wall oli torstaina sukellusveneessä 46-vuotiaan Madsenin kanssa. Wallia ei ole nähty tämän jälkeen.

Sukellusvenettä etsittiin puolustusvoimien avulla sen jälkeen, kun Wallin miesystävä ilmoitti hänen katoamisestaan. Sukellusvene löytyi Kögenlahdelta perjantaina ja Madseniin saatiin yhteys, mutta heti sen jälkeen alus upposi. Madsen pelastautui veneestä ja selviytyi vahingoittumattomana.

Täydennetty 13.8. klo 20.08 lisätiedoilla ja sitaateilla.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio