Yksi poliisi kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa Pariisin keskustassa – Isis ilmoittautui tekijäksi

Ania Freindorf
Yksi poliisi kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa Pariisin keskustassa – Isis ilmoittautui tekijäksi
Heidi Pesonen, Jorma Huovinen, Timo Ylihärsilä Aamulehti, STT, AFP, TT , Kampanjat peruttiin perjantailtaPariisi

Yksi poliisi kuoli ja kaksi haavoittui Pariisin keskustassa torstai-iltana, kun heitä kohti ammuttiin. Automaattiaseella ampunut mies avasi tulen poliisiautoa päin noin kello yhdeksän illalla paikallista aikaa vilkkaalla Champs-Elysees-kadulla. Hyökkääjä ammuttiin kuoliaaksi.

Guardianin mukaan ampuja oli ajanut autonsa lähelle pysähdyksissä ollutta poliisiautoa, jossa oli sisällä useita poliiseja. Mies oli tullut ulos autosta ja alkanut ampua.

Epäilty ampui kuoliaaksi yhden poliisin ja haavoitti kahta, minkä jälkeen poliisit ampuivat hänet. Poliisilähteen mukaan mies yritti paeta jalan.

Ranskan sisäministeriön edustajan Pierre-Henry Brandetin mukaan haavoittuneet poliisit eivät ole hengenvaarassa, Guardian kertoo.

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut tehneensä iskun. Isis ilmoitti Amaq-propagandatoimistonsa kautta, että ampuja oli Isisin taistelija. Isis väitti miehen olevan belgialainen.

Ranskan viranomaiset eivät yöllä kommentoineet Isisin ilmoitusta tai ottaneet kantaa iskun tarkempiin yksityiskohtiin.

Ludovic Marin
Poliisi kuoli ja kaksi loukkaantui ammuskelussa Pariisissa.

Poliisi kuoli ja kaksi loukkaantui ammuskelussa Pariisissa.

Alussa liikkui ristiriitaista tietoa tekijöiden määrästä

Poliisi teki etsinnän miehen kotiin Pariisin itäpuolella. Poliisit etsivät ampujan mahdollisia kumppaneita, kertoi Ranskan sisäministeriön edustaja CNN:lle. Ranskan terrorisminvastaiset tutkijat selvittävät ampumista.

Reuters kertoi, että poliisi on antanut pidätysmääräyksen toisesta epäillystä. Reuters viittaa sille luovutettuun asiakirjaan.

Poliisien ammattiliitto kertoi aiemmin toisenkin poliisin kuolleen. Tieto ei ilmeisesti pitänyt paikkaansa ja sitä korjattiin yöllä.

Tiedot sekä ampujien että haavoittuneiden määrästä vaihtelivat iskun jälkeen. Pian iskun jälkeen yhden tekijän uskottiin olleen pakosalla. Poliisin mukaan ampujia olisi ollut ainakin kaksi. Uutistoimisto AP kertoi, että sen saamien viranomaistietojen perusteella ampuja olisi toiminut yksin.

IAN LANGSDON

Champs-Elysees suljettiin poliisioperaation takia

Osa Champs-Elysees-katua suljettiin iskun jälkeen, ja poliisi ohjeisti ihmisiä välttämään aluetta. Silminnäkijöiden mukaan paikalla oli runsaasti poliisiautoja, ja poliisihelikopteri partioi alueen yllä. Metroasemia suljettiin iskun takia.

Poliisi teki tapauksen vuoksi kotietsintöjä Pariisin lähiöissä. Viranomaistietojen mukaan pommiryhmä tutki autoa, jolla ampuja tuli paikalle.

Presidentti Francois Hollande kutsui hätäkokouksen koolle ampumisen vuoksi.

Mediatietojen mukaan myös läheiseltä kadulta kuului ammuskelua, mutta tietoa ei vahvistettu.

Ampuminen tapahtui vain kaksi päivää sen jälkeen, kun poliisi pidätti Marseillessa kaksi miestä terrori-iskun valmistelemisesta Ranskan presidentinvaalien häiritsemiseksi. Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään sunnuntaina.

Ampumisen aikaan Ranskan televisiossa oli käynnissä vaaliväittely.

Ranskan presidenttiehdokkaat Marine Le Pen ja Francois Fillon peruuttivat perjantaiset kampanjatilaisuutensa Pariisin ampumisen takia.

Yksi poliisi kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa Pariisin keskustassa torstai-iltana. Poliisi surmasi yhden ampujaksi epäillyn.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään sunnuntaina.

Ampuminen tapahtui turistien suosimalla Champs-Elysees-kadulla. Äärijärjestö Isis ilmoitti tehneensä iskun.

Edit. Juttua täsmennetty klo 01.10


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Petri Kuosmanen

    Asun tässä vajaan kilometrin päässä tapahtumapaikasta.
    Aika jännä kun jo parin kolmen vuorokauden ajan poliisihelikopteri on kierrellyt varsinkin iltaisin alueen päällä.

    Tänään Eiffelin ympäristössä havaitsin että poliisi oli enemmän esillä ja kopteri on lennellyt päällä ainakin ilta kuudesta lähtien.

    Edelleen kopterit pörräävät yläpuolella, eli tuntuu siltä kuin etsinnässä olisi vielä joku taho..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio