Yksi loukkaantui: Kirjepommi räjähti IMF:n toimistossa Pariisissa – lähettäjä Kreikasta?

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n toimistossa Pariisissa räjähti kirjepommi. Saksan valtiovarainministeriöön postitettiin räjähdepaketti keskiviikkona.

IAN LANGSDON/EPA
Yksi loukkaantui: Kirjepommi räjähti IMF:n toimistossa Pariisissa – lähettäjä Kreikasta?

IMF:n toimistolla Pariisissa räjähti torstaina kirjepommi. Kymmenet poliisit ovat paikalla. Käynnissä on tutkinta, kuka pommin lähetti.

Reutesr, Aamulehti, STT

Yksi ihminen loukkaantui kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n toimistossa Pariisissa avattuaan kirjepommin. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Maailmanpankki.

Le Figaro - lehti kertoo, että kirjeen avannut työntekijä haavoittui kasvoihin ja käsiin. Viranomaisten mukaan vammat ovat lieviä. Ranskalaisen uutiskanavan BFMTV mukaan kirjeen avasi johdon assistentti.

Noin 150 ihmistä evakuoitiin paikalta. Kreikan poliisin mukaan kreikkalainen ääriryhmä on todennäköisesti IMF:n Pariisin-toimistoon lähetetyn kirjepommin takana. Aiemmin tänään kreikkalainen äärivasemmistolainen ryhmä ilmoittautui Saksan valtiovarainministeriöön tulleen räjähdepaketin lähettäjäksi.

Ranskalaisen uutiskanava BFMTV:n mukaan rakennus ei vaurioitunut räjähdyksessä.

IMF:n Euroopan toimisto sijaitsee Pariisin 16. kaupunginosassa, lähellä tunnettua Champs Elysees’tä.

”Raukkamainen teko”

Ranskan presidentti Francois Hollande kutsuu Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Pariisin-toimistoon lähetettyä kirjepommia hyökkäykseksi.

IAN LANGSDON
Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n toimistossa räjähti torstaina kirjepommi. Álueella on käynnissä mittava poliisioperaatio.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n toimistossa räjähti torstaina kirjepommi. Álueella on käynnissä mittava poliisioperaatio.

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde on tuominnut kirjepommin raukkamaisena tekona.

Lagarde sanoo, että IMF tekee läheistä yhteistyötä ranskalaisviranomaisten kanssa tapauksen selvittämiseksi.

Räjähde postitettiin Saksan valtiovarainministeriölle keskiviikkona

Myös Saksan valtiovarainministeriöön postitettiin keskiviikkona räjähteitä sisältävä paketti. Se oli osoitettu valtiovarainministeri Wolfgang Schäublelle. Ministeriön turvapalvelut huomasivat paketissa olleet johdot, kun pakettia läpivalaistiin.

Berliinin poliisin mukaan räjähde oli tehty niin, että se olisi aiheuttanut vakavia vammoja pakettia avattaessa.

Paketin lähettäjäksi ilmoittautui torstaina äärivasemmistolainen kreikkalaisryhmä. Se on aiemmin lähettänyt kirjepommeja suurlähetystöihin Kreikassa sekä muutamille eurooppalaisjohtajille.

Vielä ei tiedetä, liittyvätkö Pariisin kirjepommi ja Berliinin räjähdepostitus toisiinsa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet