Hollannissa muistettiin MH17-lennolla kuolleita – Jokaiselle uhrille istutettiin puu

Puut on istutettu lähelle Amsterdamin Schipholin lentokenttää, josta Malaysia Airlinesin matkustajakone lähti viimeiselle matkalleen kolme vuotta sitten.

REMKO DE WAAL / POOL
Hollannissa muistettiin MH17-lennolla kuolleita – Jokaiselle uhrille istutettiin puu

Hollannin kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima vierailivat muistomerkin paljastustilaisuudessa 17. heinäkuuta.

STTSTT

Hollannissa paljastettiin MH17-lennon uhrien kunniaksi istutettu muistometsikkö. Puita on 298, yksi jokaiselle kuolonuhrille. Puut on istutettu lähelle Amsterdamin Schipholin lentokenttää, josta Malaysia Airlinesin matkustajakone lähti viimeiselle matkalleen kolme vuotta sitten.

–  Näitä uhreja ei voi koskaan unohtaa, sanoi Evert van Zijtveld, uhrien perheitä edustavan yhdistyksen johtaja paljastustilaisuudessa.

–  Tämä muistomerkki on nykyisille ja tuleville sukupolville.

Tilaisuuteen osallistui uhrien omaisten lisäksi myös hallituksen edustajia, kansainvälisiä vieraita sekä Hollannin kuningaspari, kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima.

Puut on istutettu kaariin koristenauhan muotoon, ja niiden ympärille on istutettu auringonkukkia. Lahjoitusvaroin rakennetun muistomerkin on suunnitellut taitelija Ronald A. Westerhuis ja maisema-arkkitehti Robbert de Koning.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio