FBI-pomo vahvistaa: FBI tutkii Venäjän ja Trumpin presidenttikampanjan yhteyksiä

Aamulehti seuraa Yhdysvaltain kongressin julkisia kuulemisia tutkinnassa koskien Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vaaleihin viime vuonna.

MICHAEL REYNOLDS
FBI-pomo vahvistaa: FBI tutkii Venäjän ja Trumpin presidenttikampanjan yhteyksiä

Donald Trump on kommentoinut julkisten kuulemisten asioita Twitterissä.

Annu LaineAamulehti, New York Times, STT

Suomen aikaa kello 16 alkaen maanantaina ovat alkaneet Yhdysvaltain kongressin julkiset kuulemiset koskien venäläishakkereiden murtautumista Yhdysvaltain demokraattipuolueen palvelimille. Tämä sai aikaan sen, että Donald Trumpin vastaehdokkaasta Hillary Clintonista pääsi vuotamaan Clintonille epäedullista tietoa julkisuuteen.

Edustajainhuoneen tiedustelukomitea kuulustelee ainakin FBI:n johtajaa James Comeyta ja NSA:n johtajaa Mike Rogersia.

Comey vahvisti hetki sitten kuulusteluissa, että FBI tutkii Trumpin presidenttikampanjan ja Venäjän mahdollisia yhteyksiä.

Comeyn mukaan on epätavallista, että FBI vahvistaa tai kieltää tällaisten tutkimusten olemassaolon. Tällä kertaa kyse on kuitenkin epätavallisista olosuhteista ja tiedosta, joka on tärkeää saada julkisuuteen.

Comeyn mukaan FBI tutkii myös, onko Trump ollut yhteydessä Venäjän viranomaisiin kampanjan aikana ja tehnyt heidän kanssaan salaa yhteistyötä.

Comey lisäsi vielä, että Trumpin syytökset Barack Obamaa kohtaan mahdollisesta Trump Towerin salakuuntelusta presidenttikampanjan aikana eivät nojaa minkäänlaisiin todisteisiin.

- Voimme kertoa ainoastaan, että meillä ei ole mitään tietoa, joka vahvistaisi Trumpin Twitterissä esitetyt syytökset Obamaa kohtaan, Comey sanoi kuulustelussa.

Shawn Thew
FBI:n johtaja James Comey.

FBI:n johtaja James Comey.

Tärkeimmät asiat kuulusteluissa

New York Times listasi jutussaan kuulusteluiden keskeisimmät seurattavat asiat.

Olennaisin kysymys on, tuleeko kuulusteluissa ilmi, onko Trumpin kampanja yhteydessä venäläishakkereihin. Todisteita siitä ei ole. Trumpin lämpimät yhteydet Venäjään sekä puuttuva kriittisyys Venäjää kohtaan ovat kuitenkin herättäneet epäilyjä.

Kiinnostavaa on myös, aikooko FBI-pomo Comey vahvistaa epäilyt siitä, että Trump Toweria ei ole salakuunneltu presidenttikampanjan aikana. Trump siis syytti Barack Obaman hallintoa kampanjansa salakuuntelusta.

Suurin osa tiedoista on salaiseksi julistettua, joten vielä on epäselvää, missä määrin tietoja edes käsitellään julkisissa kuulemisissa.

Trump on jatkanut keskustelua väitteistä Twitterissä. Hänen mukaansa FBI on väärillä jäljillä.

Juttua päivitetään jatkuvasti, kun saadaan lisätietoja.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

 • Kari Hirvi

  Netti oli täynnä oikein mielenkiintoisia yhteyksiä jo Barry Soetorollekin… tai osa-aikaistitteli Barack Obamallekin…
  Kuka ottais selvää, että onko tuo jälkimmäinen nimi edes virallisesti validi vai onko sittenkin tuo Barry S. edelleen voimassaoleva laillinen…
  Ja mitä kaikkia yhteyksiä olikaa kommunismiin ja niin edelleen.

  Kun nyt tonkimaan alatte, niin alkakaa kunnolla älkääkä vain yksipuolisesti yhtä tahoa 🙂

  Nämä siis voisi esittää sille Trumpia tonkivalle poppoolle, mutta yhtälailla lehdistöllekin maailmalla ( kyllä, Suomi on osa tätä maailmaa myös).

 • Ville Tamperr

  Kuuntelin netissä noin 40 minuuttia suoraa kuulustelua. Juttu on lyhykäisyydessä ihan kahjo. Edustajat lukevat juttuja lehdistä, jutut sisältää samaa soopaa mitä media tarjoaa, vastaukset ovat en kommentoi” tai tutkimuksia on vireillä. Cornia. Einseuraa mitään asiaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet