Dortmundin bussi-iskusta epäillyn motiivina oli taloudellinen hyöty – jalkapalloilija loukkaantui

STR
Dortmundin bussi-iskusta epäillyn motiivina oli taloudellinen hyöty – jalkapalloilija loukkaantui

Borussia Dortumundin jalkapallojoukkueen bussin vieressä räjähti 11.4., kun joukkue oli kotikaupungissaan matkalla otteluun Monacoa vastaan.

STT, AFPBerliini

Saksassa poliisi on pidättänyt Dortmundin bussi-iskusta epäillyn miehen. Poliisin mukaan epäillyn motiivi on liittynyt taloudelliseen hyötyyn, ei terrorismiin. Kiinni otettu on 28-vuotias mies, jolla on Saksan ja Venäjän kaksoiskansalaisuus.

– Häntä syytetään murhan yrityksestä, räjähteiden laukaisemisesta ja vakavan fyysisen vamman aiheuttamisesta, syyttäjäviranomainen kertoi tiedotteessaan.

Epäillyn kerrotaan ostaneen juuri ennen iskua tukun Borussia Dortmundin jalkapallojoukkueen myyntioptioita. Nämä optiot olisi voinut myydä ennalta sovittuun hintaan kesäkuun 17. päivään mennessä, ja osakekurssin jyrkkä lasku olisi taannut suuren tuoton.

- Merkittävä pudotus (osakkeen) hinnassa olisi ollut odotettavissa, jos hyökkäyksen seurauksena pelaajat olisivat haavoittuneet vakavasti tai jopa kuolleet, syyttäjäviranomainen sanoi.

Saksalaislehti Bild kertoo, että epäilty olisi tavoitellut jopa 3,9 miljoonan euron tuottoa.

Epäillyn kerrotaan ottaneen lainan huhtikuun alussa myyntioptioiden hankkimista varten. Hän osti optiot internetistä, kun hän majoittui samassa hotellissa, jossa myös jalkapallojoukkue asui ottelun aikaan.

Kirjeet hämäystä

Borussia Dortmundin jalkapallojoukkueen linja-auto oli viime viikon tiistaina matkalla Mestarien liigan kotiotteluun, kun sen lähellä räjähti kolmesti. Joukkueen espanjalainen puolustaja Marc Bartra haavoittui iskussa ja joutui käsileikkaukseen. Lisäksi bussia saattanut poliisi sai vammoja räjähdyksen kovasta äänestä.

Metallinpaloja sisältäneet räjähteet oli todennäköisesti piilotettu pensasaitaan. Ne räjäytettiin etälaukaisimella, kun bussi ajoi aidan ohitse.

Tapahtumapaikalta löytyi kirjeitä, joissa iskua perusteltiin islamistisella motiivilla. Rikostutkijat kyseenalaistivat kuitenkin jo viime viikolla kirjeiden aitouden, sillä niiden yksityiskohdat olivat epätyypillisiä esimerkiksi äärijärjestö Isisille.

Saksalaisviranomainen vahvisti mediatiedot sanomalla, ettei Isis yleensä käy neuvotteluja kirjeitse.

Bartra loukkaantui

Dortmundin jalkapallojoukkueen linja-auto oli viime viikon tiistaina matkalla Mestarien liigan kotiotteluunsa, kun sen lähellä räjähti kolmesti. Dortmundin espanjalainen puolustaja Marc Bartra, 26, loukkaantui iskussa ja joutui tapahtuman jälkeen käsileikkaukseen.

Räjähdys tapahtui 11. huhtikuuta pian sen jälkeen kun joukkuetta kuljettanut bussi oli lähtenyt hotellista kohti Westfalen-stadionia. Tuoreeltaan Dortmundin poliisi kertoi, että linja-auton vieressä tapahtui kolme räjähdystä, jotka rikkoivat bussin ikkunat. Räjähteet oli laitettu sen tien varteen.

SASCHA STEINBACH / EPA
Räjähteitä oli asetettu tien varteen pensasaidan suojaan Borussia Dortmundin jalkapallojoukkueen ajoreitille.

Räjähteitä oli asetettu tien varteen pensasaidan suojaan Borussia Dortmundin jalkapallojoukkueen ajoreitille.

Päivitys kello 12.46: Uutinen päivitetty kauttaaltaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio