Sanna Pekkonen Aamulehti

Särkänniemestä siirrettyjen delfiinien uudessa kodissa Attica Zoological Parkissa aletaan järjestää delfiiniterapiaa tänä syksynä.

Asiasta kerrotaan terapiaa järjestävän Dolphinswim Alpha Therapien Facebook-päivityksessä, joka on julkaistu sunnuntaina. Tampereelta Kreikkaan siirretyt delfiinit saapuivat Atticaan sunnuntaina.

Päivityksessä lukee, että Dolphinswim Alpha Therapie on iloinen voidessaan ilmoittaa, että Alfa-terapiaa aletaan syksyllä tarjota Spatassa Kreikassa ja ensimmäistä kertaa Euroopassa. Päivityksessä olevasta linkistä pääsee sivustolle, jolla täsmennetään, että terapiaa tarjotaan Attica-puistossa.

Facebook-päivityksen mukaan ensimmäinen terapiakurssi järjestetään 30.10.–13.11. Kurssin tarjoushinnaksi kerrotaan 2 200 euroa. Yrityksen sivuilla hoidon tavalliseksi päivähinnaksi Kreikassa ilmoitetaan 490 euroa.

Yritys: Delfiiniterapia vähentää ahdistusta ja sopii autistilasten perheille

Dolphinswim-yrityksen sivuilla kerrotaan, että delfiiniterapia voi vähentää ahdistuksen tunteita ja tukea sosiaalisten taitojen sekä puheen ja motoriikan kehitystä. Hoidon kohderyhmiksi luetellaan esimerkiksi autismista, Downin syndroomasta, masennuksesta ja syömishäiriöistä kärsivät ihmiset ja heidän perheensä.

Yrityksen mukaan terapian taustalla on delfiinitutkija ja psykoanalyytikko John C. Lilly, jonka löydösten mukaan delfiinien kanssa toimiminen lisää herkkyyttä ja havaintokykyä. Yrityksen mukaan delfiiniterapiaa on annettu 20 vuoden ajan.

Dolphinswim on myös matkatoimisto, joka järjestää delfiiniterapiamatkoja. Matkoja on tehty Turkin Antalyaan, missä sijaitsee yrityksen toinen terapiakeskus.

Google-haun perusteella muitakin delfiiniterapiaa tarjoavia yrityksiä näyttää toimivan Turkissa ja Yhdysvalloissa. Yritykset järjestävät eri mittaisia hoitojaksoja delfiinien kanssa.

Kaikki eivät ole delfiiniterapian tehosta vakuuttuneita. Aeon-verkkolehden artikkelissa Emory Universityssä työskentelevä delfiinitutkija toteaa, ettei delfiiniterapia toimi eikä delfiinejä pitäisi pitää vankeudessa terapian antamista varten.

Myös Psychology Today -julkaisussa tutkija Hal Herzog toteaa, ettei delfiiniterapian tehoa voida todistaa siitä tehtyjen tutkimusten perusteella.


Kommentit (2)

  • jahsk

    Toimarin kommentit voisi pyytää. Mitä mieltä tästä rahastamisesta?

    Oksettavaa. Ei tää ole terapiaa vaan turismia, kierrätään lakia selittämällä autistisista lapsista kun aikuisia rikkaita jenkkejä siellä lilluu.

  • Nimetön

    varmaan kaupungin johtoporras pääsee nyt terapiaan,ihan Kreikkaan asti

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet