AFP: Charlottesvillen väkivaltaisuuksissa kuollut kolme

AFP: Charlottesvillen väkivaltaisuuksissa kuollut kolme
STTCharlottesville

Yhdysvalloissa Charlottesvillen kaupungissa syntyneiden levottomuuksien yhteydessä on saanut surmansa kolme ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Asiasta on uutistoimiston mukaan kertonut kaupungin edustaja.

Aiemmin on kerrottu, että yksi ihminen sai surmansa ja useita loukkaantui, kun auto ajoi väkijoukkoon. Silminnäkijöiden mukaan auto ajettiin valkoisten ylivaltaa vastustaneiden ihmisten joukkoon. Poliisi on ottanut kiinni autoa kuljettaneen miehen. Surmansa saanut oli poliisin mukaan 32-vuotias nainen.

Lisäksi useita ihmisiä loukkaantui valkoisten ylivaltaa kannattaneiden äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisissä yhteenotoissa.

AFP:n mukaan toistaiseksi ei ole kerrottu, kuinka kaksi muuta ihmistä saivat surmansa. Washington Postin mukaan kaksi poliisia sai surmansa helikopterin pudottua kaupungin liepeillä. Lehden mukaan viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet, liittyikö heidän kuolemansa levottomuuksiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitterissä ilmaissut osanottonsa sekä poliisien kuolemasta että 32-vuotiaan naisen kuolemasta.

–  Syvimmät osanottoni surmansa saaneiden poliisien perheille ja muille Virginian osavaltion poliiseille. Olette parhaiden joukossa tämän kansakunnan tuotosten joukossa, Trump kirjoitti.

–  Osanottoni nuoren surmansa saaneen naisen perheelle ja parhaat terveiset kaikille niille, jotka ovat loukkaantuneet Charlottesvillessä Virginiassa. Erittäin surullista! presidentti myös tviittasi.

Aiemmin Trump kehotti tviitissään maanmiehiään yhtenäisyyteen ja tuomitsemaan kaiken sen, mitä viha edustaa.

Poliisin edustajan mukaan ainakin 35 ihmistä on ollut hoidettavana vammojen takia lauantai-iltapäivästä lähtien. Hoidettavina olleiden ihmisten vammat ovat vaihdelleet hengenvaarallisista lieviin.

Väkivaltaisuudet saivat alkunsa ennen äärioikeistolaisten suunniteltua marssia. Kaupunkiin julistettiin hätätila, jotta poliisit saisivat käyttöönsä tarpeeksi voimaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio