16-vuotiaan murha järkyttää Ruotsissa – Media: Valokuva vaientaa todistajia

JOHAN NILSSON / TT
16-vuotiaan murha järkyttää Ruotsissa – Media: Valokuva vaientaa todistajia

Poliisi tutki surmapaikkaa Ruotsissa. 16-vuotiaan pojan murha on yhä ratkaisematta.

Anu Leena KoskinenAamulehti

16-vuotias ruotsalainen nuorukainen ammuttiin bussipysäkille torstai-iltana Ruotsin Malmössä. Ahmed Obaisin murha Rosengårdin lähiössä järkyttää Ruotsissa. Tekijä jatkaa yhä pakoaan.

Ruotsalaisen median ampuja ampui ensin Ahmedia vartaloon ja oli lähtenyt sitten pois bussipysäkiltä. Hetken kuluttua murhaaja on palannut bussipysäkille ja ampunut Ahmedia uudestaan, tällä kertaa kuolettavasti päähän.

Tapahtumasta kiertää nuorison joukossa valokuva tai valokuvia.

Aftonbladet kertoo, että uhrista otettiin ampumisen jälkeen ainakin yksi valokuva. Valokuvan ottivat median tietojen mukaan yksi tai useampia henkilöitä. Kuvat alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa Snapchatin kautta.

Asmo Raimoaho

Valokuva kiertää nyt nuorten joukossa Malmössä.

- Tämä on katastrofaalista, kertoo tutkinnanjohtaja J-B Cederholm. Tutkinnanjohtajan mukaan valokuvan leviäminen on kohtuutonta omaisille.

Valokuva on myös johtanut siihen, että todistajia on entistä vaikeampi saada. Ruotsin suurkaupungeissa kuten Malmössä on ollut viime vuosien aikana paljon ampumisia. Ihmiset pelkäävät puhua poliisille jo ennestään.

- Kun nuori näkee näin vakavan valokuvan, hän ei halua puhua meille.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • ydinkesä

    Eräs ruotsalainen risteilymatkustaja (liikuttuneessa tilassa) kehotti jo toistakymmentä vuotta sitten meitä suomalaisia välttämään Ruotsin tie, eli liika poliittinen korrektius joka estää puhumasta ja kirjoittamasta asioista niiden oikeilla nimillä. Ruotsin lehdistö loi myönteistä kuvaa maahanmuutosta. Harmi, ettei se ole ollut totuudenmukainen, vaikka kieltämättä mukava. Bekväm. Lättskött.

    No olemme menneet sille tielle, mutta paluu on vielä mahdollista. Mediasta soisi mielellään tulevan enemmän vain media, ilman valta- ja valhe-lisäominaisuuksia. Mediatalot tuskin ottavat koppia, eh.

    Kirjoitinpa kuitenkin.

  • Nimetön

    Ruotsi on edelläkävijä. Jos noin vauras maa ei saa hommaa hallintaan. Kuinka me muka.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet