Hyvä työllisyystilanne ei koske kaikkia ajoneuvoasentajia – Tampereella on valovuosien matka monimuotoisille työmarkkinoille

Autoala ottaa varmasti töihin jokaisen hyvän työntekijän, kuten Aamulehti (8.5.) hehkutti, mutta vain jos hakija on suomalainen. Maahanmuuttajataustaiset tutkinnon suorittaneet ajoneuvoasentajat, joita Tampereellakin on tällä hetkellä kymmeniä työttöminä, eivät pääse osallisiksi tästä hyvästä työllisyystilanteesta ja ylenpalttisesta tarjonnasta, eikä heidän työpanoksensa kelpaa.

Lue lisää: Tällä alalla riittää nyt töitä: ”Jos tulee ajoissa töihin ja motivaatio on kohdallaan, työpaikka on sataprosenttisen varma”

Valikoiva ja syrjivä suhtautuminen koskee kaikkia ammattitutkinnon eri aloilta opiskelleita maahanmuuttajataustaisia nuoria, se ei koske vain automekaanikkoja. Suomalainen hakija menee aina maahanmuuttajan edelle, oli hänellä työkokemusta tai ei. Jos hakijana on yksinomaan maahanmuuttajanuori, paikka jätetään yleensä täyttämättä odottamaan oikeanlaista työntekijää.

Tampereella on vielä valovuosien matka tasa-arvoisille ja monimuotoisille työmarkkinoille, joilla kaikki nuoret etnisestä taustastaan riippumatta saisivat samat yhdenvertaiset mahdollisuudet työllistyä ja edetä elämässään.

Jos yritys ei halua palkata maahanmuuttajaa ei se varmasti halua myöskään häntä asiakkaaksi, joten tällaiset yritykset voi jatkossa kiertää kaukaa. Itse kukin meistä voi havainnoida arkisessa asioinnissa, toteutuuko monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus yrityksessä, jossa käy ja johon rahansa kantaa ja hakeutua sellaisen yrityksen – tai tässä tapauksessa autokorjaamon - asiakkaaksi joka suhtautuu kaikkiin ihmisiin yhtä oikeudenmukaisesti ja reilusti ja osoittaa sen myös rekrytointikäytännöissään.

Kimmo Harju

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut