Kokoomuksen ja perussuomalaisten velkapeikolla pelottelu onnistuu – Yhä useampi romahtaa köyhyyteen

Kokoomus ja perussuomalaiset ovat pelotelleet äänestäjiä velkapeikolla ja hyvin onnistuivat: vaalivoitto tuli. Pelottelu jatkuu, jotta voidaan leikata hyvinvoinnistamme. Voimmeko liian hyvin? Sitä kannatta kysyä Suomen köyhyysrajalla kituuttavilta ihmisiltä. Heitä on jo 600 000, ja lisää köyhyyteen romahtavia perheitä on tulossa. Leikataan heiltä toimeentuloa. Se kannustaa töihin?

Valtion velka ei ole sama asia kuin henkilökohtainen velka. Valtiot lainaavat jatkuvasti rahaa ja maksavat sillä entisiä velkoja pois. Laina-ajat ovat 25, 50 tai 75 vuotta. Summat kuoleentuvat tuossa ajassa osittain pois. Suomen velka on EU:n keskitasoa, ei siis pelon aihe. Kuitenkin oikeistopuolueet kertovat, että jokainen suomalainen on velkaa 25 000 euroa! Karmeaa – mutta ei ole totta. En ole koskaan henkilökohtaisesti maksanut valtiomme velkoja pois – enkä maksa. Eihän minulla ole moisia summia!

Pelottelulla halutaan puuttua hyvinvointivaltiomme rakenteisiin ja muuttaa Suomi maaksi, jossa terveydenhoito ja kaikki on bisnestä. Rupusakki tekee halvalla hommia, koska on pakko.

Ainoa ikävä asia velassa on sen korot. Ne syövät budjettia ja ovat muun muassa sosiaalitoimesta pois. Entä jos jätettäisiin pari kolme F-35 hävittäjää ostamatta?

No mutta sieltähän tulee taas Venäjä-peikko vastaan!

Kyllä on hyvinvointivaltiossa kurjaa! Entäs bisnesvaltio USA:ssa? Taidanpa ottaa sikakalliin sairausvakuutuksen ajoissa – jos olisi rahaa.

Rauli Jokelin

Teatteriohjaaja, Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut