Sähkölaitoksen tehtävä ei ole kerätä rahaa Tampereen kaupungin pohjattomaan kassaan

Tellervo Tuominen tuohtui Sähkölaitoksen nimenmuutoksesta (AL 21.4.) ja ihan aiheellisesti minunkin mielestäni. Vaikea nähdä mihin nimenmuutoksella pyritään.

Vielä enemmän pitää kiinnittää huomiota laitoksen keräämään ylimääräiseen voittoon kaupungin pohjattomaan kassaan. En ainakaan minä halua, että maksamastani sähkölaskusta osa menee esimerkiksi ratojen rakenteluun Näsijärveen, ja vielä siltojen ja mutkien tekemiseen sinne pääsemiseksi. Kyllä tällaiset hankkeet pitäisi kyetä rahoittamaan normaalin kunnallisverotuksen kautta kerättävillä varoilla, jolloin se kohtelisi kuntalaisia oikeudenmukaisesti.

Pelkään saman menon jatkuvan vastaisuudessakin. Vesilaitos yhtiöitetään, ja tuskin mikään estää rahankeräysmekanismin siirtämistä myös sinne, kunhan tehdyt ja tekeillä olevat investoinnit on saatu kuitatuksi.

Miten sitten tulevaan voisi varautua? Hankalaa se varmasti on tässä jo osin korruptoituneessa kuntahierarkiassamme. Aseveliakseli demarit–kokoomus sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä harjoittaa rahaleikkejään kuntalaisten perustarpeiden kustannuksella. Kansalais- tai kuntalaisaloite lienee tehoton keino tällaisen menon suitsimiseen.

Pitkissä varsissa ovat muutokset. Sen verran kova kone on tämä yhteiskuntamme. Viime aikaisissa kuntapäätöksissä vain vasemmistoliittolaiset ja perussuomalaiset ovat esiintyneet linjakkaasti kuntalaisten tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolustajina. Seuraavien kuntavaalien kautta on varmin tapa vaikuttaa, mutta niihin mennessä lienee jo Vesilaitoksenkin nimi muutettu ja pakolla perittävät ”salaäyrilaskut” erääntyneet.

Kyösti Sorsa

Eläkeläinen, Kalkku

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut