Sähköön ja sähkölinjoihin perustuva kuljetuskalusto on haavoittuvainen kriisitilanteessa

Puolustusvoimillamme oltava täysin dieselkäyttöinen kuljetuskalusto ynnä muut dieselkäyttöiset laitteet, kirjoittaa Harry Fabritius.

Kokoomuksen selviydyttyä suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa puheenjohtaja Petteri Orpolle tuli tehtäväksi neuvotella muiden puolueiden kanssa uuden hallituksen ohjelmasta ja kokoonpanosta. Vaikeimmaksi ja suurimmaksi tehtäväksi muodostunee Suomen valtiontalouden tasapainottaminen kuudella miljardilla eurolla vaalikauden aikana. Muina tärkeinä asioina Orpon mukaan on mainittu ilmaston hiilineuraalisuuden saavuttaminen Suomessa 2035 ja ratkaisut maahanmuutossa. Talouden kilpailukyvystä on myös huolehdittava, eivätkä kansalaisten elinkustannukset saa nousta.

Säästö- ja muut tavoitteet näyttävät kyllä olevan keskenään ristiriidassa, sillä onhan kysymys miljardeista euroista. Suomen kontolle tulee vielä vuosittain Ukrainan auttaminen ja aseistaminen. Hiilineuraalisuuden saavuttamisessa ei olla ainakaan julkisuudessa käsitelty sitä, että Suomikin voi joutua aseellisen hyökkäyksen kohteeksi ja vaikka ei joutuisikaan, on puolustusvoimillamme oltava täysin dieselkäyttöinen kuljetuskalusto ynnä muut dieselkäyttöiset laitteet.

Pelkkään sähköön ja sähkölinjoihin perustuva kuljetuskalusto näyttää olevan kovasti haavoittuvainen kriisitilanteessa. Toivottavasti uuden hallituksen ohjelmassa varaudutaan ja eliminoidaan tämäkin vaaratekijä.

Harry Fabritius

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut