Hyvä talvikunnossapito olisi todennäköisesti halvempaa kuin murtuneen nilkan hoito

Laskin, että vähintään 50 hoitajan/lääkärin kanssa olen tämän 6 viikon aikana ollut tekemisissä, kirjoittaa Harri Helenius.

Jalkakäytävien kunnossapitoon ja hiekoitukseen tarvittaisiin ehdottomasti lisäpanostusta. Kunnossapitohan on osittain taloyhtiöiden ja osin kaupungin vastuulla, mutta esimerkiksi viikonloppuisin ehkä kaikilla on hirveä halu "säästää" ja lykätä kunnossapito myöhemmäksi. Tämä kävi itselleni 18.2. selväksi, kun kaaduin keskustassa ja nilkkani murtui.

Tämä niin sanottu säästö on kaatunut moninkertaisesti kustannuksiksi siihen, että olen ollut pois työelämästä ja vielä suurempi kustannus on tullut eri terveydenhuollon palveluiden ja henkilökunnan tarpeista kaatumisen hoidon takia. Laskin, että vähintään 50 hoitajan/lääkärin kanssa olen tämän 6 viikon aikana ollut tekemisissä. Ja mahdolliset muiden leikkausten lykkääntyminen akuuttien liukastumisten hoitojen takia.

Kaikki tämä olisi helposti estettävissä kunnollisella hiekoituksella ja lumien poistolla jalkakäytäviltä. Ja hiekkojen poisto keväällä on myös helposti toteutettavissa yöaikaan tai sateen jälkeen mahdollisten pölyhaittojen vähentämiseksi.

Joka muuta väittää hiekoituksen tarpeellisuudesta ei ole kaatunut ja ollut 6 viikkoa jalka kipsissä.

Lopuksi vielä kiitokset niille kahdelle naishenkilölle, jotka auttoivat minua pystyyn, ambulanssi henkilökunnalle, sairaanhoitajille, lääkäreille ja kaikille muillekin Taysin henkilökunnalle hyvästä hoidosta

Harri Helenius

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut