Perhe on tärkeä, mutta perhe määrittelee itse itsensä

Toisenlaiset perhemuodot eivät ole muilta pois, kirjoittaa Hanna Kukkonen.

10.3. 19:15

Mielipidekirjoituksessaan Sirpa Pursiainen kirjoitti (AL 9.3.), että perhe on yhteiskunnan tärkein tukijalka ja se oli hyvin sanottu. Kristillisdemokraatit eivät kuitenkaan määrittele perhettä, vaan sen tekee perhe eri jäsenineen. Toisenlaiset perhemuodot eivät ole muilta pois. Vauva tarvitsee turvallisuutta, hoivaa, ravintoa ja rakkautta – varhaista vuorovaikutusta ja kanssasäätelevän aikuisen. Vauva ei synny tähän maailmaan toivoen tietynlaista perhemuotoa tai sanastoa.

Tarpeet muovautuvat iän mukana hieman, mutta perusta pysyy samana. Perhe on tärkeä, mutta se ei ole tärkeää, ketä siihen kuuluu, jos se tarjoaa lapselle riittävän määrän täytettyjä tarpeita.

Perhe, tai ehkä laajemmin yhteisö, on se, mihin yhteiskunta toiminnallaan nojaa. Ihminen elää ryhmissä. Meidän aivomme ja hermostomme tarvitsevat muita, jotta voimme tuntea olevamme turvassa. Samalla tavalla voimme tuottaa muille turvattomuuden kokemuksia ja vahingoittaa heitä. Siihen suomalainen yhteiskunta ei toivottavasti toimillaan pyri, ja se jokaisen kannattaa pitää mielessä äänestyslappua täyttäessään.

Hanna Kukkonen

Ylöjärvi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut