Kolme lentoa peruttu tai muutettu – ”lennän” sinivalkoisin kumipyörin

Miten jatkossa pääsee sujuvasti Helsinki-Vantaalta lähteville aamulennoille Tampereelta tai vastaavasti kotiin iltalennoilta?

9.3. 19:30

Minulle on tullut Finnairilta vajaan vuoden aikana kolme eri peruutusta tai muutosta: viime kesänä Amsterdamin lentoni peruttiin Schipholin lentokentän ongelmien takia. Nyt hiljattain tuli ensi syksyn Bolognan reissuumme yllättävä aikataulumuutos: Finnair laittoi uuden aikataulun paluulennolle, joka siirtää paluulentoa vuorokaudella päivälle, joka ei minulle käy. Ja loppukevennyksenä tuo paluulennon aikataulusiirto tuo noin 10 tunnin odotusajan Helsinki-Vantaan kentällä odottamaan jatkolentoa Tampereelle.

Ja koko viritelmä sisältää sen epävarmuustekijän, lentääkö Finnair syksylläkään Tampereelle.

Viime torstaina ja perjantaina ostimme jatkolentoliput Helsingistä Tampereelle pääsiäisen jälkeen huhtikuulle. Maanantaina 6.3. tuli aamulla sähköposti, että tuokin lento on peruttu ja kahden tunnin odottamisen jälkeen lähtee lentoa korvaava bussi.

Kyllä sen kaksi tuntia olisi mieluusti odottanut Helsinki-Vantaalla jatkolentoa, mutta bussia, jossa matka kestää monin verroin pidempään ja olisimme kotona joskus milloin lie aamuyöstä. Olimme ottaneet jatkolennot nimenomaan nopeuden, mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi. Pääsisimme nopeammin kotiin ja aamulla töihin ei ihan niin uupuneena ja väsyneenä mitä on pitempään kestävän bussimatkan jälkeen.

Sitä paitsi Finnairin korvaavan bussikyydin jälkeen lähtee vuorobussi Helsinki-Vantaalta kohti Tamperetta hintaan 23,30 euroa. Ei se maailman paras ilmastoteko ole tuokaan, että kahdella isolla bussilla ajetaan peräkanaa yötä myöten Tampereelle. Ja kun tulemme lentolippujen hinnalla bussilla, niin siinä on kyllä elämämme kalleimmat bussiliput ikinä.

Miten jatkossa enää pääsee sujuvasti Helsinki-Vantaalta lähteville aamulennoille Tampereelta tai vastaavasti kotiin Helsinki-Vantaalle laskeutuvilta iltalennoilta? Ei sekään maailman paras ilmastoteko ole, jos tämä ”lentää linja-autolla -järjestely” lisää yksityisautoilua Tampereen ja Helsinki-Vantaan välillä.

Plus turvallisuus: en enää luota itseeni lähteä ajamaan autolla yötä myöten lentomatkan jälkeen kotia kohden. Tämä on ollut yksi tärkeä kriteeri valita jatkolento.

Joitain maakuntalentoja tuetaan verovaroin, mutta Tampereen kaltainen liike-, kulttuuri-, matkailu- ja tiede-elämän keskus on tässä unohdettu.

Tampere on saanut nostetta matkailukaupunkina Euroopassa. Onko tässä tilanteessa järkevää vaikeuttaa lentämistä Finnairilla Tampereelle ja Tampereelta?

Illaksi kotiin oli ennen kaunis finnairilainen sanonta – kun pääsisi edes aamuyöksi kotiin, niin sekin olisi jotakin.

Janne Mäkinen

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut