Uusi reitti linjalla 7 tavoittaa enemmän joukkoliikenteen käyttäjiä

Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen tavoitteena on saada rakennettua linjasto, jolla voimme tarjota yhä useammalle joukkoliikenteen käyttäjälle hyvät joukkoliikennepalvelut.

16.1. 17:15

Nysse on suunnitellut uutta läntistä linjastoa vuodelle 2024 osallistaen asukkaita monessa eri vaiheessa. Suunnittelutyö on monimutkainen palapeli, jossa lopullinen linjastosuunnitelma muodostettiin saatujen palautteiden (yli 2000), lausuntojen ja kommenttien, alueellisen matkustajamääräselvityksen sekä palvelutasomäärittelyn ja joukkoliikennelautakunnan vahvistamien suunnitteluperiaatteiden pohjalta.

Läntiseen linjastosuunnitelmaan on osoitettu koko Kalkuntielle liikennöitäväksi linja 71, jolla mahdollistetaan Nokian puolella yhteys Tesomalle sekä oman kunnan keskukseen Nokian asemalle. Linjan liikennöidessä Kalkuntiellä, monen Välimaan asukkaan matka linjan 71 pysäkille lyhenee huomattavasti nykyisestä Kalkun päätepysäkille kävelystä. Tampereen puolella linja mahdollistaa Kalkun päätepysäkiltä yhteyden omaan aluekeskukseen Tesomalle lähipalveluiden piiriin - kouluun, terveyspalveluihin tai kaupallisiin palveluihin. Linja 71 eroaa palvelutasoltaan linjasta 7, mutta alueellisesti suunniteltu ratkaisu ei poikkea esimerkiksi Tampereella Ranta-Kaarilan palvelusta.

Uusi reitti linjalla 7 mahdollistaa useammalle alueelle runkotasoisen joukkoliikennepalvelun järjestämisen. Uudella linjareitillä tavoitetaan myös merkittävä määrä jo nykyisiä joukkoliikenteen käyttäjiä. Kun käyttäjiä saavutetaan enemmän, voidaan myös vuoroja tarjota enemmän ja kehittää liikennettä linjan molemmissa päissä.

Nykyisellään Kalkun päätepysäkiltä tehdään arkipäivisin noin 100 matkaa. Uudella reitillään linjalla 7 mahdollistetaan arkipäivisin lähes 350 nousua vanhan Kalkun alueelta ja lähes 360 nousua Kalkkuvuoren alueelta niin Tesomalle kuin Tampereen keskustaan. Linjan 7 uusi reitti mahdollistaa myös Villilän ja Raholan alueille, joista tehdään arkipäivisin lähes 650 nousua, yhteyden omaan aluekeskukseen Tesomalle sekä Tampereen keskustaan.

Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen tavoitteena on saada rakennettua linjasto, jolla voimme tarjota yhä useammalle joukkoliikenteen käyttäjälle hyvät joukkoliikennepalvelut niin arjen työmatkoissa kuin vapaa-ajalla.

Läntinen linjastosuunnitelma vuodelle 2024–2025 viedään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan päätöksentekoon 15.2.2023. Myös linjan 7 säilyttämisestä saatu vetoomus käsitellään tässä kokouksessa.

Hanne Tamminen

viestintäsuunnittelija, Nyssen liikennesuunnittelu

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut