Avoimet kylmähyllyt kaupoissa tuhlaavat sähköä – mielipidekirjoittaja ehdottaa kylmähuonetta

Lisää säästöä saavutetaan, jos market jaetaan lämpöeristetyllä väliseinällä kahteen osaan. Kylmähuoneessa on jääkaappia ja pakastinta vaativat elintarvikkeet.

4.1. 17:30

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on kohottanut sähkön hinnan kolminkertaiseksi. Pälkäneen S-Market on asentanut uudet ovilla varustetut jääkaapit ja pakastimet.

Arkkumallinen pakastin kuluttaa vähemmän sähköä kuin kaappimallinen. Avattaessa arkkumallisen pakastimen kantta, kylmä ilma säilyy arkun pohjalla, mutta avattaessa kaappimallisen pakastimen kantta sisäilma sekoittuu pakastinkaapin ilmatilaan kaikkialle.

Lisää säästöä saavutetaan, jos market jaetaan lämpöeristetyllä väliseinällä kahteen osaan. Kylmähuoneessa on jääkaappia ja pakastinta vaativat elintarvikkeet. Kylmähuoneen lämpötila pidetään vajaassa kymmenessä asteessa. Muut tavarat ovat isommassa tilassa. Tällöin kylmänä vuodenaikana jääkaappeja ei tarvitse jäähdyttää ja lämpimänä vuodenaikana kylmähuonetta ei tarvitse lämmittää. Asiakkaat viipyvät kylmähuoneessa niin vähän aikaa, että he eivät ehdi vilustumaan.

Jos market sijaitsee kahdessa kerroksessa, kylmähuone kannattaa sijoittaa kellarikerrokseen, sillä maan alla on kesälläkin viileää.

Jukka Ollikkala

Pälkäne

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut