Paluumatkalla jonotimme ulkona passintarkastukseen Tampere-Pirkkalassa – lähtiessä homma hoitui hyvin

Syynä on T2-terminaalin tarkastuspisteen pienet sisäjonotustilat.

3.1. 19:15

Matkustin joulunseudulla pitkästä aikaa Ryanairilla Stanstediin ja takaisin.

Ryanair operoi Pirkkalan kakkosterminaalista, T2:sta, jonka uudistus valmistui 2015. Ryanairin Boeing 737-koneeseen mahtuu hieman alle 200 matkustajaa. Koneen täyttöaste oli kumpaankin suuntaan varsin hyvä. Lähtiessä homma hoitui hyvin, ainoastaan turvatarkastuksen muovilaatikoiden siirtely pöydän pintaa pitkin työntämällä hieman ihmetytti, muualla on yleensä käytössä rullastot.

Paluu sen sijaan oli ankea perjantaina 30.12. Koneesta terminaaliin siirtyessämme liukasta kenttää pitkin jouduimme jonoon terminaalin ulkoseinustalle odottamaan passintarkastukseen pääsyä. Syynä tarkastuspisteen pienet sisäjonotustilat. Nyt ei ollut pakkasta, mutta kovemmalla pakkasella ulkona seisoskelu ei ole kaikille miellyttävää. Lisäksi koneeseen nousseet uudet matkustajat ohjattiin jonon poikki jono katkaisten nauhoilla.

Passintarkastus kahden tarkastajan voimin hoitui sillä vauhdilla millä tarkastustekniikka sallii. Pienenä sivuhuomiona sisäjonossa oli matkatavarahihnan korkeataajuuksinen vinkuna aika ajoin. Siitä, kun olimme laskeutuneet ja kääntyneet kohti terminaalia siihen, kun pääsin ulos terminaalista kului 40 minuuttia.

Uskoisin, että tämä oli tyypillinen Ryanairin lento Tampereelle, ja se on merkittävä kanava ulkomaisille turisteille. En saanut kovin hyvää Tervetuloa Tampereelle -kuvaa, ja tällainen, sinänsä pieni, epäkohta tapahtumiin tuleville vierailijoille voi aiheuttaa negatiivista mainetta kaupungille tapahtumajärjestäjänä. Jos tälle logistiikalle on perustellut syyt, olisin kiinnostunut kuulemaan.

Jaakko Haapio

Tampere

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut