Tampereen kaupungin pitää tarjota nuorille rajusti enemmän työpaikkoja – Pelkät kesätyöt eivät riitä

30.12.2022 11:40

Tampereen kaupungin tulee lisätä tarjoamiensa kesätöiden ja muiden nuorille suunnattujen työtehtävien määrää rajusti. Työtehtävien toimenkuvia on nykyaikaistettava nuorille soveltuviksi. Kesätöitä voitaisiin suunnitella yhdessä nuorten kanssa ja keskustella, millaisia mahdollisuuksia kaupungilla olisi nuorten työllistymismahdollisuuksien kehittämiseksi.

Kesätyöt eivät voi jäädä nuorten ainoaksi työksi. Tarvitsemme myös nuorille soveltuvia ympärivuotisia työtehtäviä, jotta heillekin annetaan mahdollisuus hankkia pientä taskurahaa ja ennen kaikkea työkokemusta. Esimerkiksi kaupungin viestintäyksikkö voisi palkata nuoria toteuttamaan kaupungille nuorekasta viestintää. Ympärivuotisten työpaikkojen olisi sovelluttava koulunkäynnin yhteyteen.

Kaupungin tulee kehittää, parantaa ja lisätä yrittäjyys- ja työelämäopetusta oppilaitoksissaan tukeakseen nuorten yrittäjyyskasvatusta ja muita mahdollisia työelämätaitoja. Kaupungin on tarjottava maksutonta yrittäjyys- ja työelämäopastusta sekä tuettava nuorten perustamia yrityksiä taloudellisesti yrityksen alkutaipaleella.

Olisi myös asianmukaista, jos kaupunki keskittäisi kesätyöpaikkojen ja ympärivuotisten työpaikkojen hakemisen, jotta se olisi mahdollisimman yksinkertaista ja helppoa. Tällä hetkellä esimerkiksi kesätyöpaikkoja on ripoteltu ympäri kaupungin verkkosivuja, eikä niiden hakeminen ole nuorille saavutettavaa.

Anna Lindström

Tavoitevastaava, Tampereen nuorisovaltuusto

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut