Lempäälän Puskiaisten oikaisu kannattaa saman tien tehdä moottoritienä – Sen leveällä keskikaistalla saisivat perhoset kisailla kukkien keskellä

22.11. 17:33

Pirkanmaalla on suuri ongelma. Jokin taho jarruttaa suunnitelmaa Puskiaisten tieoikaisusta Lempäälän ja Pirkkalan välillä. Moottoriliikennetie nopeuttaisi Helsingintieltä Vaasaan menoa monta minuuttia, mutta parempi olisi tehdä samalla vaivalla oikea moottoritie.

Sen leveällä keskikaistalla ja penkalla saisivat perhoset kisailla kukkien keskellä ja aidan läpi päässeet jänikset popsia rehevää apilaa. Auton ikkunoista ihmiset voisivat ihailla ohikiitäviä maisemia lampineen ja soineen, jos niitä olisi vielä jäänyt täyttämättä.

Tie pitäisi ehdottomasti rakentaa ja pian, että pääsen kotoani Pirkkalasta Lempäälän mökilleni pari minuuttia nykyistä nopeammin. Säästäisin bensaa ja etenkin kallista aikaani. Lisäksi nykyinen kinttupolku metsien läpi Pirkkalasta lentokentän ohi Lempäälään on vaarallisen mutkainen.

Autoni eteen voi koska vain hypätä peura tai hirvi, oravista ja jäniksistä ei niin väliä. Tämä stressiä aiheuttava eläinongelma poistuisi, koska moottoritiet yleensä aidataan hirvien varalta.

Helsinkiin johtava moottoritie kulkee puolen kilometrin päässä mökiltäni, ja olen niin tottunut sen kohinaan, että en saa kotona Pirkkalassa unta ilman unilääkkeitä. Sekin tässä vielä huolestuttaa, että Puskiaisten oikaisu jää ainakin kilometrin päähän talostamme Pirkkalassa. Unettava tien kohina ei tulisi kuulumaan sinne riittävän hyvin.

Tilanne vain pahenisi, kun liikenne aikanaan sähköistyy ja tuttu kohina vaimenee entisestään. Tähän ongelmaan keksin ratkaisun. Nauhoitan nykyiset tien äänet ja soitan niitä tulevaisuudessa läpi yön, ellen ole jo kuuroutunut tai kuollut.

Raimo Flink

Pirkkala

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut