Sairausloman sijaan lyhennetty työaika täydellä palkalla – näin Kempele onnistus

Julkisessa keskustelussa ratkaisuja haetaan usein yksilöterapiasta, mutta fokuksen tulisi olla siinä, että itse työelämää muutetaan hyvinvointia tukevaksi, kirjoittaa aluevaltuutettu Julia Sangervo.

9.11. 4:30

Kempele onnistui vähentämään 25 prosenttia mielenterveysperustaisista sairauspoissaoloista Työ jaksamisen tukena -mallilla. Mallissa työntekijä voi työkyvyn heikentyessä tehdä väliaikaisesti osittaista työaikaa täydellä palkalla sairausloman sijaan. Oikeus myös sairauslomaan säilyy silti normaalisti.

Mallin tulokset ovat valtakunnallinen poikkeus, sillä mielenterveysongelmat ja niiden aiheuttamat kustannukset ovat räjähdysmäisessä kasvussa.

Mielenterveysongelmat ovatkin jo suurin pitkien sairauslomien ja työkyvyttömyyseläkkeiden syy. Julkisessa keskustelussa ratkaisuja haetaan usein yksilöterapiasta, mutta fokuksen tulisi olla siinä, että itse työelämää muutetaan hyvinvointia tukevaksi. Siksi jätän aluevaltuustolle aloitteen siitä, että myös Pirkanmaan hyvinvointialue ottaisi mallin käyttöön työntekijöilleen.

Kevennetyn työn mahdollistaminen on tärkeää, sillä erityisesti pitkä sairausloma lisää riskiä työkyvyttömyyseläköitymiselle. Käypä hoito suositteleekin terveydelle sopivan työskentelyn mahdollisuutta myös sairastuessa, koska työ on lähtökohtaisesti kuntouttavaa ja terveyttä tukevaa.

Malli on myös kustannustehokas, koska työnantaja maksaa työehtosopimuksen mukaan joka tapauksessa sairausloman ensimmäisten 60 päivän ajalta täyden palkan. Kelakorvauksia saa vasta 9 päivän jälkeen. Kempeleellä täyden palkan maksamista osittaisesta työajasta on rajattu 2 viikkoon. Tämä koskee siis yleensä aikaa, jolloin työnantaja maksaisi joka tapauksessa sairausajalta täyttä palkkaa. Lisäksi työkyvyttömyyseläkkeitä ennaltaehkäisemällä voidaan vähentää työnantajan huomattavia työkyvyttömyyseläkemaksuja.

Työuupumuksen yleistyessä työstä ja työelämästä puhutaan usein kielteisestä näkökulmasta, mutta työ ja työyhteisö ovat valtavan tärkeitä hyvinvoinnille. Työelämän ulkopuolelle jääminen onkin terveydelle suuri riskitekijä. Siksi jokaisella tulee olla mahdollisuus jatkaa työssään omien voimavarojen sallimissa rajoissa. Tämä onnistuu, kun työ joustaa työntekijän terveyden mukaan, mikä hyödyttää niin työntekijää kuin koko työpaikkaa.

Julia Sangervo

psykologian kandidaatti, aluevaltuutettu (vihr.), Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut