Nysse vastaa: emme ole palauttamassa pysäkkejä 9-tielle linjan 95x reitille

Liikenneturvallisuustyötä tehdään ennakoivasti, ei vasta onnettomuuksien jälkeen, kirjoittavat Juha-Pekka Häyrynen ja Harri Vitikka.

5.11. 5:00

Mielipidekirjoituksessaan Eeva Puttonen toivoi linjan 95X pysähdykset valtatien 9 bussipysäkeille (AL 2.11.). Pysähdykset on jätetty pois turvallisuussyistä – tien liikennemäärä on erittäin suuri, tien nopeusrajoitus on 80 km/h ja tien ylittäminen on jalankulkijoille vaarallista. Muuallakin valtatieverkolla on tehty samanlaisia ratkaisuja, esimerkiksi valtatiellä 11 Nokian Murhasaaressa (linja 79). Valtatien 9 parannustoimenpiteissä Orivedellä ei ole parannettu jalankulkijoiden turvallisuutta, joten emme ikävä kyllä ole palauttamassa pysäkkejä linjan 95x reitille.

Liikenneturvallisuustyötä on tehtävä ennakoivasti, eikä vasta onnettomuuksien tapahtumisen jälkeen.

Valtatien 9 Tampere-Orivesi välin kehittämisen suunnittelu etenee. Suunnitteluratkaisuna on moottoritie Alasjärveltä Suinulaan ja eritasoliittymin varustettu keskikaiteellinen nelikaistatie Suinulasta Orivedelle. Suunnitelmassa on esitetty seuraaviin eritasoliittymiin turvalliset pysäkkipaikat: Aitovuori, Tarastenjärvi, Suinula, Yliskyläntie, Oritupa. Näiden kehittämishankkeiden toteutuksesta päätetään eduskunnassa.

Juha-Pekka Häyrynen

suunnittelupäällikkö, Nysse

Harri Vitikka

yksikön päällikkö, ely-keskus

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut