Vasemmisto on seurakuntavaaleissa sitoutunut tasa-arvon periaatteisiin

Vasemmistolle ihmisten tasa-arvo ja luomakunnan tulevaisuus ovat tärkeitä asioita seurakuntavaaleissa, kirjoittavat Saraleena Aarnitaival ja Suvi Soininen.

3.11. 4:30

Laura Haurinen Karhola ja Olli Löytty (AL 29.10.) toivat esiin äänestäjän kannalta harmilliset, seurakuntavaalien valitsijayhdistysten sisäiset näkemyserot koskien muun muassa samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä.Yhtenäinen linja tärkeissä kysymyksissä antaa selkeän kuvan ryhmän edustamista arvoista.

Vasemmisto on seurakuntavaaleissakin sitoutunut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteisiin myös tässä asiassa niin vaaliohjelmassa kuin käytännön toimissa. Vasemmisto vastustaa suurta taloudellista ja yhteiskunnallista eriarvoisuutta ja rahan valtaa. Ilmastokriisin ja luontokadon aikakaudella olemme sitoutuneet toimimaan luomakunnan puolesta kirkonkin sisällä.

Ehdotamme seurakuntayhtymän metsien suojelua ja luontokohteiden myymisen lopettamista rakennusmaaksi. Seurakuntien tulee myös varautua lähivuosikymmenien ongelmiin, esimerkiksi ilmastopakolaisuuteen, ja pohtia kuinka kaikille turvataan hyvät ja tasavertaiset diakoniapalvelut.

Vasemmistolla on paitsi selkeä nimi, myös selkeä seurakuntavaaliohjelma. Linkki siihen löytyy Tampereen seurakuntayhtymän vaalien valitsijayhdistyssivulta ja Facebookin sivulla Vasemmisto Tampereen seurakuntavaaleissa.

Vasemmiston seurakuntavaaliehdokkaiden puolesta.

Saraleena Aarnitaival

FT, Tampere

Suvi Soininen

dosentti, Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut