Aikuisten työelämä vaikuttaa useimpiin lapsiin joka päivä – koti ja vanhemmat ovat lapsille tärkeimpiä asioita maailmassa

Työelämältä edellytetään nyt lapsi- ja perhemyönteisyyttä, sen on joustettava erilaisten elämäntilanteiden, perheiden ja lasten tarpeisiin, kirjoittaa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

30.10. 5:00

Hoidin elokuussa puolivuotiasta sukulaislastani vanhempainvapaiden katveessa. Kokemus osoitti, ettei työelämä edelleenkään aina jousta perheiden tarpeisiin.

Perheystävällinen työelämä on ollut vaikuttamistyön kohteena usein ja pitkään, ja asenteissa sekä käytännöissä onkin tapahtunut parannusta. Silti työelämäpuheissa unohdetaan se tärkein näkökulma – lapsen näkökulma.

Suomi on sitoutunut noudattamaan YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Sen mukaan lapsen etu ja näkemys on otettava huomioon kaikissa heihin vaikuttavissa asioissa. Työelämä vaikuttaa useimpien lasten elämään joka päivä. Siksi lasten näkökulma on huomioitava myös työelämässä.

Koti ja vanhemmat ovat lapsille tärkeimpiä asioita maailmassa. Nämä nousevat esiin aina, kun kysymme lapsilta hyvän elämän rakennuspalikoista tai turvallisuutta tuovista asioista. Lapsen näkökulmasta tärkeintä onkin, että vanhemmalla riittää työn ohella aikaa ja jaksamista olla hänen kanssaan myös kotona. Stressaantunut ja uupunut aikuinen ei pysty vastaamaan lapsen tarpeisiin, kun taas hyvinvoiva aikuinen on työssäänkin tehokkaampi ja sitoutuneempi.

Perhemyönteisyyden vaaliminen on siis paitsi lapsen myös työpaikan etu. Nuorten aikuisten ajatukset työn vaatimuksista vaikuttavat myös perheen perustamiseen ja syntyvyyteen. Toimivista työmarkkinoista hyötyy koko yhteiskunta.

Työelämältä edellytetään nyt lapsi- ja perhemyönteisyyttä. Sen on joustettava erilaisten elämäntilanteiden, perheiden ja lasten tarpeisiin.

Perhevapaauudistuksen ansiosta lapset voivat jakaa hoitovastuuta aiempaa tasavertaisemmin, mutta tämän on aika näkyä myös työn arjessa. Työpaikkojen asenteiden, rakenteiden ja toimintojen on oltava iskussa, valmiina kohtaamaan perhe-elämän vaatimukset. Joustava työnantaja ansaitsee joustavan työntekijän – ja päinvastoin.

Työ joustaa kyllä, kun siitä yhdessä sovitaan. Nyt on lasten vuoro.

Elina Pekkarinen

lapsiasiavaltuutettu

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut