Suolijärven rannalla koululuokka odotti opettajaa – upeassa maisemassa lähes kaikki olivat kännykkänsä vankina

30.10. 4:30

Asun lähellä tamperelaista päiväkotia. Olen huolestuneena seurannut, kuinka lapsia saatetaan aamuisin päiväkotiin ja iltapäivällä haetaan pois. Äiti on useimmiten saattajana, joskus myös isä.

Tunnelma on nykyään kuin jostakin tieteisfilmistä: äiti kulkee muissa maailmoissa kännykkäänsä tutkien, lapsi kulkee perässä, miten kulkee.

Olen nähnyt vaaratilanteen, jossa pieni poika oli jäädä auton alle. Onneksi autoilija ehti jarruttaa ajoissa. Tämä ei ole yksittäistapaus, vaan vaaratilanteita on varmasti joka aamu ja ilta. Kerran näin taas, miten isompi lapsi seurasi joten kuten äitiä, pienempi viivytteli kauempana ihan omissa oloissaan. Mietin mielessäni, miten he pääsivät kotiin.

Lue lisää: Tamperelaisperheen lapset kulkevat kellopuhelimet kädessään – ”Kun on erikseen pelilaite ja kello, jolla voi soittaa, saan vahdittua paremmin, mitä lapset tekevät laitteilla”

Lue lisää: Vahingoittaako jatkuva kuulokkeet päässä kulkeminen nuorten kuuloa? – Taysin asiantuntija kertoo, kuinka haitallisen määrän pystyy mittaamaan

Mihin ollaan menossa? Seuraava vaihe näkyy jo nuorisossa.

Olin aamu-uinnilla Suolijärvellä. Siellä oli eräs luokka odottamassa opettajaansa liikuntatunnille, siis upeassa rantamaisemassa, upeassa syyssäässä. Joka iikka istui tutkimassa kännykkäänsä, sanoisin: kännykkänsä vankina. Vain yksi poika seisoi puun alla katsellen ympäriinsä.

Kun minä toin aikanani luokkani ulos luontoon, se oli liikunnan riemua ja menoa ja melskettä. ”Kato, tuo on ihan kesy tuo orava!” ”Kato ope, mikä tuo kukka on!”

Miettikää vanhemmat, opettajat ja ohjaajat, mihin ollaan menossa. Millaisen tulevaisuuden haluatte nuorillenne? Nyt olisi korkea aika muuttaa suuntaa.

Elsa Oksanen

eläköitynyt opettaja, Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut