Nyssen viestintäsuunnittelija: Pahoittelen sanavalintaani sosiaalisessa mediassa

21.10. 4:30

Tampereen kaupunginvaltuutettu Sirpa Pursiainen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan (AL 15.10.). Teiskon tilanteesta ja nosti epäonnistuneen sanavalintani esille.

Lue lisää: Kun joukkoliikenne on suunniteltu sellaiseksi, että bussia tarvitsee vaihtaa, niin jatkoyhteyden pitää odottaa

Kirjoitin sosiaaliseen mediaan päivityksen, jossa kerroimme Teiskon aikataulumuutoksista nopeana korjauksena aluetta vaivanneeseen tilanteeseen. Käytin päivityksessä fraasia ”paljon porua aiheuttaneen” ja sain tästä paljon aiheellista palautetta. Pahoittelin ja pahoittelen alkuperäistä sanavalintaani. En halunnut päivityksessä huomiota kääntää sanavalintaani selittelemällä.

Mielipidekirjoituksessaan kaupunginvaltuutettu Pursiainen sanoo sanavalinnan kuvastavan Nyssen suhtautumista tilanteen vakavuuteen ja ivailevan teiskolaisille. Asia ei todellakaan ole näin, vaan olemme tarttuneet heti toimeen tilanteen parantamisen suhteen, niin Nyssellä kuin liikennöitsijän taholla, kuten Pohjolan Liikenteen liikennejohtaja Johan Nykvist kertoi mielipidekirjoituksessaan (18.10.).

Lue lisää: Teiskon bussivuoroja ajava Pohjolan Liikenne vastaa: Olemme keskustelleet jokaisen kuljettajan kanssa

Mitä tulee sanavalintaan, on kyse yhden viestintäsuunnittelijan – allekirjoittaneen – kömmähdyksestä. Halusin elävöittää kirjoitusta ja sanalla ”poru” on kotiseudullani Oulussa ainakin arkikäytössä tyytymättömyyttä kuvaava konnotaatio. Sitä ei pidetä ivaavana sanana. Mutta oli miten oli, sanavalinta ei nyt toiminut pätkääkään ja olen siitä pahoillani.

Pekka Ohtokangas

Nyssen viestintäsuunnittelija

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut