Tarvitsemme helpompaa työnhakua – mobiililaitteella on hankala täyttää digitaalista hakulomaketta

Työnhaun motivaatio ei tarkoita samaa kuin työnteon motivaatio, kirjoittaa Duunitorin Liljaana Lähteenkorva.

9.10. 5:00

Työnhakijat toivovat rekrytointiprosesseihin lisää avoimuutta ja helppoutta. Samaan aikaan työvoimapula näyttäytyy vuosi vuodelta vaikeampana. Osaajapulaan ei ole vain yhtä syytä tai ratkaisua, mutta yksi merkittävä edistysaskel olisi tehdä työnhausta paljon nykyistä helpompaa – ehkä jopa mukava kokemus!

Työnhakijaa pyydetään perinteisesti lähestymään työnantajaa hakemuskirjeen, CV:n ja palkkatoiveen kera. Työnantajista vanhanaikaisimmat vaativat lisäksi erillisen ja monimutkaisen hakulomakkeen täyttämistä. Mitään näistä ei ole yleensä helppo tehdä mobiililaitteella, vaikka muuten hoidamme merkittävän osan arjen asioista puhelimella.

Rekrytoivat tahot perustelevat usein perinteistä tapaa motivaation kartoittamisella. Silloin unohtuu, että työnhaun motivaatio ei tarkoita samaa kuin työnteon motivaatio. Työnantajat hakevat ja arvioivat siis työssä suoriutumisen kannalta vääriä asioita.

Yksi tapa helpottaa hakemista ja keskittyä olennaiseen on heittää perinteiset asiakirjat romukoppaan ja kerätä työnhakijoita kuin myyjä kerää liidejä eli potentiaalisia asiakkaita.

Esimerkiksi me Duunitorilla olemme kehittäneet helpomman työnhakutavan, jota on kokeillut jo yli 400 työnantajaa. Siinä työnantaja pyytää hakijoita vastaamaan muutamaan tarkoin valittuun täsmäkysymykseen. Vastaaminen eli työpaikan hakeminen onnistuu nopeasti vaikkapa puhelimella bussissa. Eikä tarvitse päivittää CV:tä tai kirjoittaa hakemuskirjettä.

Kysymysten valinta haastaa työnantajan määrittelemään tehtävänkuvan perinpohjin, mikä palkitsee haun myöhemmissä vaiheissa. Hakija taas säästää aikaa ja tietää vastanneensa juuri niihin asioihin, joista työnantaja on eniten kiinnostunut.

Olemme huomanneet, että hakemisen keventäminen tällä tavalla keskimäärin kaksinkertaistaa työhakemusten määrän perinteiseen hakutapaan verrattuna.

Liljaana Lähteenkorva

psykologian maisteri, rekrytointimarkkinoinnin asiantuntija, Duunitori Oy

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut