Teiskon joukkoliikenne puhuttaa edelleen: Uudistus on ollut katastrofaalinen niillekin, jotka eivät ole vaihtojen varassa

Joukkoliikenneuudistuksessa ei ole kuunneltu Teiskon pohjoisen alueen suurimman päivittäisen joukkoliikenteen käyttäjäryhmän eli koululaisten tarpeita, kirjoittaa Minna-Riikka Tuohiniitty Kämmenniemen koulun vanhempainyhdistyksestä.

1.10. 19:30

On tärkeää, että Nysse vastasi mielipidesivulla vaihtoyhteysongelmaan, mutta olisi rehellistä nostaa pöydälle samalla muut Teiskon alueen joukkoliikenteen palvelutason viat, joista palautetta on annettu sekä Nysselle, apulaispormestarille, joukkoliikennejohtajalle että muille päättäjille.

Lue lisää: Teiskossa asuva äiti: Lapseni käveli 7 kilometriä – olemme erittäin pettyneitä joukkoliikenteeseen

Uudistus on ollut katastrofaalinen myös niille käyttäjille, jotka eivät ole vaihtojen varassa. Kämmenniemen kouluun pohjoisen kautta kulkevilla oppilailla koulunkäyntiin käytettävä aika on kasvanut aiempiin vuosiin verrattuna päivittäin jopa 40 minuutin verran. Se kuulostaa ehkä vähältä, mutta tarkoittaa viikossa yli kolmea tuntia enemmän kuin aiemmin.

Tämä kolmen tunnin lisäys tulee ainoastaan heikentyneestä aikataulusuunnittelusta, ei reittien muutoksesta tai vuorojen vähentämisestä. Se vastaa yhden lukuvuoden aikana yli viiden vuorokauden lisäaikaa. Kuinka moni aikuinen hyväksyisi sen omalla kohdallaan?

Joukkoliikenneuudistuksessa ei ole kuunneltu alueen kouluja riittävällä tavalla, eikä pohjoisen alueen suurimman päivittäisen joukkoliikenteen käyttäjäryhmän eli koululaisten tarpeita. Kämmenniemen koulun oppilaat eivät ole ongelman kanssa ainoita, aiemmin koulujen lukujärjestysten mukaan synkronoitu joukkoliikenne on merkittävästi heikentynyt palvelultaan myös Terälahden koulutalon, Sorilan koulun, Tampereen kristillisen koulun ja Olkahisten koulun oppilailla, jotka asuvat Teiskon, Aitolahden tai Sorilan alueella.

Näihin oppilaisiin eivät vaihtojen toteutumiset tai toteutumattomuudet vaikuta. Kun tarkastellaan lisäksi ala-arvoisesti onnistuneita vaihtoyhteyksiä, vaikutuspiiriin saadaan myös toisen asteen opiskelijat, erityis- ja painotusluokkien oppilaat.

Pohjaatte muutoksenne myös matkustajamäärien kehitykseen. Toivottavasti tässä otatte huomioon sen, että heikentynyt tai mahdottomaksi kestoltaan venynyt palvelu vaikuttaa suoraan myös matkustaja-aikoihin.

Turvallinen, kestävä ja riittävällä tasolla toimiva joukkoliikenne kuuluu jokaiselle kaupungin asukkaalle. Emme vaadi palvelutason lisäämistä, se on sama kuin ennen. Ainoa ero on se, että heikolla suunnittelulla, samalla vuorotiheydellä ei enää kyetä palvelemaan niitä, jotka joukkoliikennettä oikeasti tarvitsevat.

Minna-Riikka Tuohiniitty

Kämmenniemen koulun vanhempainyhdistys

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut