DNA vastaa mielipidekirjoittajalle: Peltolammi on 5G-aluetta, mutta maaston ja rakennusten luomat korkeuserot saattavat heikentää kuuluvuutta

24.9. 4:30

Tampereen Peltolammin alueen huonosta mobiiliverkon kuuluvuudesta kirjoitti Anja Salovaara (AL 20.9.).

Lue lisää: Peltolammin alueelle kaivattaisiin tukiasemia

Kiitän palautteestanne asuinaluettanne koskien. Viittasitte uutiseen uusien tukiasemien sijoittelusta Tampereella. DNA:n mobiiliverkon parannustyöt eivät rajaudu yksinomaan uusien tukiasemakohteiden rakentamiseen, vaan esimerkiksi 5G-rakentamisen yhteydessä olemme päivittäneet Tampereella jo yli 200 tukiasemaa vuosien 2020 – 2022 aikana. Kun vanhat tukiasemat vaihdetaan 5G-kykyisiin, paranee myös 4G-nopeudet ja -käyttökokemus.

Peltolammi on jo 5G-aluettamme, ja alueen mobiiliverkko rakentuu useiden tukiasemien varaan. Maaston ja rakennusten luomat korkeuserot saattavat kuitenkin heikentää paikallista kuuluvuutta. Tarkastelemme mahdollisuuksia tällaisten katvealueiden minimoimiseksi Peltolammilla.

Kuuluvuusongelmista kannattaa olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme selvittää osoitekohtaisen tilanteen.

Kuuluvuuteen vaikuttaa yleisesti lähimaaston muodot, lähimmän tukiaseman sijainti sekä ympäröivät rakennukset ja niissä käytetyt rakennusmateriaalit, esimerkiksi selektiivilasit.

Mikäli käytätte kotonanne mobiililaajakaistaa, ja yhteys on heikko, suosittelen kokeilemaan nopeana ratkaisuna erillisen ulkoantennin hankkimista kuuluvuuden parantamiseksi. Lisävinkkejä löytyy DNA:n tukisivuilta.

Jarkko Laari

radioverkkojohtaja, DNA Oyj

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut