Tarvitaan rohkeita peliliikkeitä: kansallistetaan sähköverkot

Myös vesivarannot tulee säilyttää kansallisessa omistuksessa, eikä niitä tule myydä.

22.9. 4:30

Sitoutumattomana henkilönä toisin esille, ilman poliittista agendaa, kun tässä nyt valtio ottaa joka tapauksessa velkaa, että valtio ostaa takaisin/kansallistaa myydyn sähkön siirtoverkko. Vallitsevassa poikkeavassa tilanteessa, voitaisiin toimia samoin kuin Saksassa Uniperin kansallistamisen osalta eli kansallistetaan sähkönsiirtoverkko.

Lue lisää: Fortum myy koko Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle – Ministeri Tuppurainen: ”Väistämätön päätös”

Nyt kun on housuun jo tullut reilusti tavaraa, niin olisi oikeaa rohkeutta tehdä peliliikkeitä, joilla oikeasti taataan valtiolle jatkossa tuloja ja samalla sähkönsiirtohinnat voidaan pitää kansalaisille kohtuullisella tasolla, sekä taata sähköverkon toimivuus.

Samoin vesivarannot tulee säilyttää kansallisessa omistuksessa, eikä niitä tule myydä, kuten aiemmin oli kaavailtu erään kaupungin osalta.

Myös puun polttamisen kieltäminen näillä leveysasteilla, on täysin vailla todellisuustajua. Mikäli torpat kylmenevät sähkökatkosten myötä, niin vahingot voivat olla todella suuria muun muassa käyttövesiputkien osalta, saati muut vaikutukset ihmisten terveyteen. Tiedän erään vanhuksen, joka pelkää tulevaa talvea jo niin, että on vaihtamassa sähkökiuasta puukiukaaseen (hormi löytyy), jotta olisi jokin millä lämmittää taloaan sähkökatkosten aikana. Talossa ei ole muuta tulisijaa.

Mediassa on kun tuotu jo niin paljon esille mahdollisia sähkökatkoja, että se herättää erittäin voimakasta pelkoa erityisesti vanhemman ikäluokan ihmisissä, jotka asuvat omissa taloissaan ja useat yksin.

Myös yritykset tarvitsevat kohtuuhintaista energiaa sekä varmuutta energian saannista kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Toivon todellakin, että päättäjillä löytyy todellisuudentajua ja ymmärrystä tehdä oikeita ratkaisuja Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Pekka Heusala

Ylöjärvi

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut