Vastaava pysäköinnintarkastaja: Asiakkaalle pyritään antamaan kohtuullinen aika maksun suorittamiseksi

Pysäköinnintarkastajat pyrkivät antamaan asiakkaalle kohtuullisen ajan maksun suorittamiseksi, kirjoittaa vastaava pysäköinnintarkastaja Sami Hurinki.

21.9. 4:30

Kiitän Mikko Kaarnaa hänen esille nostamastaan aiheesta (AL 17.9.). Kyse oli siitä, onko asiakkaalle annettu kohtuullinen aika suoriutua pysäköinimaksun suorittamisesta hänen käydessään maksuautomaatilla.

Lue lisää: Kokemus Tampereen keskustasta: Pysäköinninvalvonta ei anna aikaa maksaa

Pysäköinnintarkastajat pyrkivät tiettyä aluetta tarkastaessaan havainnoimaan, onko asiakas maksamassa automaatilla tahi sinne menossa tai tulossa. Tehtävä on vilkasliikenteisessä Tampereen keskustassa haastava eikä havainnointi ole aina helppoa.

Kaarnan esiin nostamat Aleksis Kiven kadun pysäköintiruudut ovat haasteellisia, koska asiakkaan kulku suojatie ylittämällä Keskustorin maksuautomaatille saattaa kestää tavallista pidempään. Mikäli pysäköinnintarkastaja on ehtinyt määrätä virhemaksun eikä asiakas enää häntä tavoita tai tarkastaja ei häntä havaitse poistuessaan, jää oikeusturvakeinoksi oikaisuvaatimuksen jättäminen. Tällaisissa tapauksissa virhemaksun määräämisajankohta ja pysäköinninmaksuaika tukevat asiakkaan kertomusta.

Pysäköinnintarkastajat pyrkivät antamaan asiakkaalle kohtuullisen ajan maksun suorittamiseksi. Kyse ei kuitenkaan ole rajattomasta ajanjaksosta, sillä esimerkiksi mobiilimaksun aktivoinnin tulisi tapahtua kohtuullisen pian pysäköinnin alkamisen jälkeen.

Automaattimaksamisen osalta tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan tulee viipymättä lähteä automaatille hänen pysäköityään ajoneuvonsa. Maksuviiveisiin pysäköinnintarkastajien on puututtava, sillä niiden perusteena on usein myös asiakkaan halu laiminlyödä pysäköintimaksun suorittaminen.

Luotan, että asiakkaan oikeusturva toteutuu joko tarkastajan kanssa asioitaessa, oikaisuvaatimuskäsittelyssä tai viimeistään hallinto-oikeuden ratkaisussa.

Sami Hurinki

vastaava pysäköinnintarkastaja, Tampereen kaupunki

Oikaisu 21.9. klo 10.19: Kirjoittajan oikea titteli on vastaava pysäköinnintarkastaja, ei pysäköinninvalvoja, kuten otsikossa aiemmin mainittiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut