Kokemus Tampereen keskustasta: Pysäköinninvalvonta ei anna aikaa maksaa

17.9. 4:30

Tampereen pysäköintivalvonnan päätehtävä näyttää asiallisen valvonnan sijasta olevan virhemaksujen maksimointi. Lappu räpsähtää tuulilasiin, ennen kuin ehdit palata maksuautomaatilta autollesi.

Minulle kävi näin elokuussa. Jätin autoni Aleksis Kiven kadun parkkiruutuun, kävelin Keskustorilla olevalle lähimmälle kolikkoautomaatille ja maksoin parkin. Kello oli 13.04. Palattuani auton ikkunassa oli parkkivirhemaksu, joka oli leimattu kello 13.03, siis minuuttia ennen.

Aikaa parkkimaksuoperaatiooni meni kolmisen minuuttia, sillä jalkaleikkauksesta toipuvana en ole kovin nopea. Lisäksi mittarille on matkaa satakunta metriä ja sinne on kuljettava suojatien kautta. Jouduin vielä automaatilla säheltäneen henkilön vuoksi odottelemaan maksuvuoroani, mutta palasin autolleni niin nopeasti kuin suinkin pystyin.

Jos olisin nuori, tervejalkainen ja epäkohtelias eli etuillut parkkiautomaatilla, olisin ehkä ehtinyt takaisin ennen sakottajaa. Mutta kun en ole, en ehtinyt.

En voi välttyä ajatukselta, että valvoja toimi tarkoituksellisesti. Iski kiinni autooni, kun näki minun pysäköivän ja laahustavan maksuautomaatille. Ehkä näin on ohjeistettukin, jotta pysäköintivirhemaksujen tuotto yltää kaupungin sille asettamaan tavoitteeseen.

Reklamoin virhemaksustani, mutta pysäköintivalvonta tyrmäsi valitukseni toteamalla vain lyhyesti, että pysäköintiä ei ollut maksettu. Kai ajateltiin, että äijäpaha yritti huijata kaupunkia syöksymällä automaatille vasta silloin, kun näki valvojan autonsa vieressä. Näin ei ollut, sillä jo muutenkin hataran näköyhteyden maksuautomaatilta Tokmannin edustalla olevalle autolleni peitti iso pakettiauto.

No, käytäntö tuli selväksi: valvoja kirjoittaa Tampereella parkkivirhemaksun, vaikka automaatti olisi vieressä ja autoilija kolikot kädessä valmiina maksamaan.

Mikko Kaarna

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut