Vetoamme päättäjiin: Myös järjestöjen rahoituksessa on huomioitava indeksikorotukset

12.9. 4:30

Kotitalouksien ahdingosta ja elinkustannusten noususta uutisoidaan päivittäin. sähkön säästämiseksi ja edullisen kotiruuan valmistamiseksi kysellään ja saadaan vinkkejä lehtien palstoilla. Maailmantilanne on epävakaa ja pelottaa monia. Ukrainan sota ja ilmastonmuutos ahdistavat.

Tässä ajassa kansalaisjärjestöjen toiminnalla on iso merkitys ihmisille. Maksuttomat matalan kynnyksen palvelut, kriisiapu, vertaistuki ja kohtaamispaikat, joissa on mielekästä tekemistä ja mahdollisuus kuulua turvalliseen yhteisöön, ovat erittäin tärkeitä. Kokemus siitä, että vaikeista ajoista ei tarvitse selvitä yksin, lohduttaa.

Kansalaisjärjestöjä koskevat samat lainalaisuudet kuin muitakin toimijoita. Palkkoihin on lisättävä tes-korotukset, tilavuokrat nousevat ja sähkö kallistuu. Suuri osa järjestöistä toimii avustusrahoitusten (STEA, kunnat, ministeriöt) varassa. Pääasiallisilta rahoittajilta ei valitettavasti ole tullut lupausta avustustason nostamiseen.

Vetoamme nyt poliittisiin päättäjiin ja avustusasioita valmisteleviin virkahenkilöihin: järjestöjen avustusrahoituksissa on välttämätöntä huomioida indeksikorotus automaattisesti vuosittain. Muuten järjestöjen toimintaedellytykset heikkenevät.

Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n hallituksen puolesta

Kimmo Kumlander

toimitusjohtaja, Silta-Valmennusyhdistys ry ja Valo-valmennusyhdistys ry

Mervi Janhunen-Ruusuvuori

toiminnanjohtaja, Setlementti Tampere ry

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut