Pyöräilijä: ohi ajaessani nuoret miehet huutavat kuin apinat

Tarkoituksena oli ehkä säikyttää pyöräilijää ja saada tämä mahdollisesti törmäämään jalkakäytävän reunaan tai vaikka autoon.

8.9. 4:30

Toissa viikolla olin palaamassa töistä pyörällä, kun Tampereella Linnainmaan Lidlin ja Koilliskeskuksen välisellä kevyen liikenteen väylällä kulki neljän tai viiden 12 – 14-vuotiaan pojan joukko koko väylän leveydeltä. Soitin kohteliaasti kelloa, jotta pojat huomaisivat, että tiellä oli muitakin liikkujia.

Pojat vilkaisivat taakseen ja yksi heistä antoikin metrin verran tilaa, jotta pääsin ohittamaan heidät. Mutta juuri kun pääsin heidän kohdalleen, poika joka oli väistänyt kurottikin äkisti viereeni ja päästi aivan korvanjuuressani pitkän kimakan huudon kuin apina olisi kiljunut. Korvaani sattui, mutta en reagoinut ja jatkoin matkaa.

Lue lisää: Tämä mies vaikuttaa siihen, että Tampereella työmatkan voi taittaa pyöräillen myös talvella: ”Säätä on mahdoton hallita”

2. syyskuuta olin ajamassa pyörällä Tohlopinrantaa, joka on katu ilman kevyen liikenteen väylää. Ajoin ajoradan oikeaa puolta, kun vastaani tuli nuori mies (ehkä 18 – 22-vuotias) sähköpotkulaudalla ajaen ajoradan vasemmalla puolella.

Huomatessaan minut mies siirtyi potkulaudallaan jalkakäytävälle. Päästessään kohdalleni mies päästi pitkän, kovaäänisen apinamaisen mölinän, aivan korvani juuressa, samaan tapaan kuin tuntematon poikakin oli tehnyt.

En taaskaan reagoinut mitenkään, sillä tajusin, että tarkoituksena oli säikyttää pyöräilijää ja saada tämä mahdollisesti törmäämään esimerkiksi jalkakäytävän reunaan tai vaikkapa autoon.

En ole helposti säikyteltävissä ainakaan tuollaisin keinoin. Mutta mikäli on jonkinlainen yleistyvä trendi, että jotkut miehet ja pojat päästelevät kovaäänisiä apinahuutoja pyöräilijöiden korvanjuuressa, niin ajattelin, että on hyvä varoittaa muita Tampereella pyörällä liikkuvia tästä.

Olen myös utelias tietämään, miksi näin tehdään. Onko tarkoitus saada someen sisältöä, kun säikähtäneen pyöräilijän käy köpelösti? Vai onko kyse silkasta ilkeydestä tai vihakampanjasta pyöräilijöitä kohtaan?

Carita Forsgren

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut