Pitäkää turistit pois Pispalasta – Japanilaisten on nähty osoittelevan törkyjä

29.8. 5:00

Ansioitunut työterveyshoitaja Anneli Luukkonen selvitti miksi ihmiset eivät enää liiku Tampereen keskustassa, kiitos siitä (AL 25.8.).

Lue lisää: Tampereen keskusta on turvaton ja siivoton – Roskat, päihtyneet ja vaarallinen liikenne karkottavat kävijät

Meillä ihanassa Pispalassa, Tahmelassa ja laajemmaltikin tällä alueella esiintyy samankaltaisia ongelmia. Nostan esiin siivottomuuden.

Tampereen kaupunki mielellään mainostaa Pispalaa turistikohteena. Sitä se ennen olikin. Nykyisin alue näyttäytyy vastenmielisen oloisena paikkana haisevine Tahmelan lähteineen.

Asukkaat kyllä hellivät pihojaan ja puutarhojaan, mutta kaupungille kuuluvat katualueet ovat jo vuosikausia olleet karmeassa kunnossa ja tilanne vain pahenee. Japanilaisten turistien on nähty osoittelevan törkyjä.

Yksi suurimmista syistä on kaupungin käyttämä sepeli. Sitä kylvetään talvella liukkauden estoon, mutta ei kunnolla korjata pois keväällä. Kuuluisat Pispalan portaat ja muutkin puurappuset ovat ruokottomassa kunnossa. Niitä ei ole siivottu, vaan tasanteet ovat täynnä sepeliä ja roskaa.

Rinteisiltä kaduilta valuu läpi kesän kiviainesta alas poikkikaduille. Valumaton sepeli taas on kesällä yhtä liukasta kuin lumi talvella. Lisäksi kaduilla lojuu tuulen puista irti tuivertamaa risua. Tervetuloa valtuutetut nauttimaan idyllistä.

Vetoankin tamperelaisiin: älkää kutsuko tuttujanne tai ulkomaalaisia ystäviänne tutustumaan Suomen kuuluisimpaan kaupunginosaan Pispalaan. Nykyisin se ansaitsee nimen Törkylä.

Seppo Sundqvist

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut