Siistiä sisätyötä tekevä ei tarvitse suihkua – Riittää kasvojen ja vartalon pyyhkiminen kostutetulla pyyhkeellä

Tarvitaan tehokkaita keinoja välttää mahdolliset sähkökatkot. On pieni uhraus tinkiä hieman mukavuudesta.

20.8. 4:00

Aamulehden pääkirjoitus (AL 13.9.) kehottaa totuttelemaan ”syksyn mittaan hieman matalampaan huonelämpötilaan ja vähän lyhyempään suihkuaikaan.” Ei kuitenkaan kannattaisi tyytyä näin varovaiseen energiansäästöön, kun on tehokkaampia keinoja välttää mahdolliset sähkökatkot vähän mukavuudesta tinkien.

Hyvin suuri osa suomalaisista tekee siistiä sisätyötä. He eivät likaannu. Silloin riittää kasvojen ja vartalon pyyhkiminen kostutetulla pyyhkeellä.

Viidessä minuutissa suihkussa kuluu 60 litraa vettä. Kesäpaikassamme saunomme savusaunassa. Pesuun riittää aina 2–3 kappaletta 8 litran vadillista eli 16–24 litraa kantovettä henkeä kohti. Yksi tukanpesuun, yksi vartalon pesuun ja yksi huuhteluun. Puhdasta tulee.

Kylppärissä voisi käyttää keittiöjakkaraa vadin alustana hanan alla. Jakkara pehvan alle ei paljon maksa, jos haluaa istua. Myös tiski- ja huuhteluvadit kannattaa ottaa käyttöön juoksevan veden sijaan.

Huoneiden lämpötilan voisi pudottaa asteittain noin 18 asteeseen. Kaikilla varmasti riittää panna päälle lämmintä vaatetta. Tuttu lääkäripariskunta nukkuu parhaiten 16-asteisessa makuuhuoneessaan. Vauvat nukkuvat ulkona lastenvaunuissa talvellakin. Sitä jopa suositellaan.

On pieni uhraus tinkiä hieman mukavuudesta, kun taas ukrainalaiset luopuvat hengestään taistellessaan vapautensa puolesta. Ei anneta Putinin arvion toteutua, että mukavuudenhaluisilla eurooppalaisilla ei kantti kestä.

Risto Moisio

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut