Näsisaaren työmaalta ei nouse nollakuitua

14.8. 4:30

Näsijärven eteläosassa Hiedanrannan edustalla tehdään vesistötäyttöä tulevan Näsisaaren raitiotiereitin alueelle. Täyttöalueella ei ole niin sanottua nollakuitua eli tehtaan toiminnasta syntynyttä puhdasta puukuitua, jota on pohjoisempana järvessä.

Koko vesistötäyttöalueelta poistettiin ennen täyttötöiden aloittamista pohjassa olleet uppopuut ja niiden poiston yhteydessä nollakuitua ei havaittu, eli täyttöjä ei tehdä nollakuidun päälle.

Työmaan ympäristö on eristetty vedenalaisella suojaverholla, jonka tarkoitus on pitää täytöstä syntyvä veden samentuma ja siinä oleva kiintoaines rajatulla alueella. Kokonaan nyt tehtävän täyttöalueen ulkopuolella olevaan nollakuitualueeseen liittyen mahdollisesti tehtävien toimenpiteiden selvittelyä ollaan vasta aloittamassa.

Vesistötäyttötöiden yhteydessä on muutaman kerran päässyt leviämään samentumaa voimakkaista tuulista johtuen suojaverhon ulkopuolelle. Suojaverho ei ole rikkoutunut missään tilanteessa, ainoastaan verhon kellukkeita on jouduttu korjaamaan ja paikoin uusimaan muun muassa jäiden rikkomien tilalle.

Veden laatua tarkkaillaan useissa mittauspisteissä suojaverhon ulkopuolella sekä työn yhteydessä havainnoiden. Vedestä otetaan säännöllisesti vesinäytteitä ja niille tehdään myös laboratoriotutkimuksia. Lisätutkimuksia tehdään aina tarvittaessa. Tutkimuksissa ei ole havaittu missään yhteydessä nollakuitua.

Suojaverhon ja veden laadun tarkkailusta raportoidaan työtä valvovalle ELY-keskukselle.

Näsisaaren raitiotien alueen vesistötäyttö kestää vuoden 2022 loppuun. Täytöstä on tehty yli puolet, ja työ etenee aikataulussa.

Milko Tietäväinen

Rakennuttamisjohtaja, Tampereen kaupunki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut