Posti vastaa lähetysten viivästymiseen: Kirjeet ja kortit on toimitettu lain edellyttämällä nopeudella

12.8. 4:30

Matti Pirneskoski kirjoitti (AL 7.8.) postinkulusta ja viivästyneistä lähetyksistä.

Lue lisää: Miksi kirjeposti kulkee Suomessa niin hitaasti, jos kulkee lainkaan?

Kuten kirjoittaja totesi, asiointi on paljon siirtynyt nettiin, ja näin ollen merkittävä osa kirjeistä on sähköistynyt. Kun paperista postia on jaettavana entistä vähemmän, on sen lajittelupaikkoja ja jakelurytmiä pitänyt muuttaa. Näin pystymme Postissa vaikuttamaan siihen, että lähettäjien kirjeistä maksama postitushinta pystyttäisiin pitämään kohtuullisena, vaikka lähetysten määrä vähenee rajusti.

Yritykset käyttävät yleensä Priority- ja Economy-kirjelähetyksiä. Valtaosa arkipäivänä postitetuista Priority-vakiokirje Pro -lähetyksistä on perillä toisena arkipäivänä, vähintään 97 prosenttia kolmantena.

Kuluttajien lähettämissä, postimerkillisissä kirjeissä ja korteissa on oma kulkunopeutensa, joka on toteutunut postilain mukaisesti. Tähän yleispalveluun kuuluvista kotimaan kirjelähetyksistä vähintään 50 prosenttia on oltava perillä neljäntenä ja 97 prosenttia viimeistään viidentenä arkipäivänä jättöpäivästä.

Plus-merkilliset lähetykset jaamme perille viimeistään toisena arkipäivänä. Lisämaksullisen Plus-merkin seurannan avulla näkee, koska lähetys on jaettu vastaanottajalle. Kansainvälistä priority-merkintää käytetään kuluttajien lähetyksissä vain ulkomaille menevissä kirjeissä.

On totta, että meillä on ollut keväällä muutoksista johtuvia postinkulun viivästymisiä, mutta teemme kaikkemme hyvän laadun ylläpitämiseksi. Asiakkaidemme välittömästi antama palaute on tärkeää, jotta pystymme puuttumaan syihin nopeasti ja korjaamaan tilanteen.

Sami Reponen

Tuotannosta vastaava johtaja, Postipalvelut, Posti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut